x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Roșia-pom de România. Soiul gigant de tomate care se cultivă și în țara noastră

Roșia-pom de România. Soiul gigant de tomate care se cultivă și în țara noastră

13 Iul 2017   •   16:45
Roșia-pom de România. Soiul gigant de tomate care se cultivă și în țara noastră

Deși poate sunteți tentați să credeți că ceea ce vedeți în poză nu poate fi adevărat, această specie de roșie-pom chiar există. Mai mult decât atât, soiul gigant care produce mii de tomate a ajuns și în România, fiind cultivat cu succes.

„Octopus Tomato Trees” este un hibrid a cărui tulpină ajunge până la 3-4 metri, trăiește și până la 7 ani în functie de climă, iar în coroana imensă poate produce cantități impresionante de tomate.
Planta nu este un organism modificat genetic, deoarece soiul a fost obținut în urma unui proces de hibridare, spun specialiștii.

Povestea roșiei-pom de România a luat naștere în județul Neamț, la Bălțătești din inițiativa lui Valentin Cucu, un cunoscut legumicultor și culegător de semințe de plante mai puțin cunoscute publicului larg.

Acesta a căutat semințe pentru roșia-pom după ce a văzut o fotografie cu leguma gigant care l-a impresionat. Așa a aflat că la origine este un soi italian, care a fost obținut prin 1937 de o familie de grădinari. Românul și-a procurat semințele nu din Italia, cum era de așteptat, ci din Canada, o țară cu o climă destul de asemănătoare cu a României.

În România, plantele crescute de Valentin Cucu au ajuns la o înălțime de peste 2 metri, iar din 4 fire în primul an a recoltat 36 kilograme de roșii, în condițiile în care trei etaje de flori au avortat în lunile de vară.

.....................

Citește mai departe AICI

×