x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ruşii de la Lukoil au câştigat un perimetru în Marea Neagră

Ruşii de la Lukoil au câştigat un perimetru în Marea Neagră

05 Iul 2010   •   00:00

România a atribuit două concesiuni de exploatare petrolieră în platoul continental al Mării Neagre recuperat în urma deciziei Curţii internaţional de Justiţie, a anunţat luni Agenţia Naţională a Resurselor Minerale (ANRM).

Câştigătorii au fost Lukoil Overseas-Vanco International (ruso-american) şi Melrose Resources-Petromar Resources (britanico-român), potrivit Agerpres. Un alt perimetru în platoul continental al Mării Negre a fost câştigat de compania Petro Ventures Bv din Olanda

Mai multe mari companii petroliere, printre care ExxonMobil (SUA), Rompetrol (Kazahstan) şi Repsol (Spania), au depus oferte pentru aceste perimetre.

Curtea de la Haga a acordat României o suprafaţă de 9.700 de kilometri pătraţi din cei 12.400 disputaţi cu Ucraina. Potrivit experţilor citaţI, zona ar conţine aproximativ 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale şi 10 milioane tone de petrol.
ANRM a anunţat că va fi nevoie de cinci până la şase ani şi de investiţii de mai multe zeci de milioane de euro pentru ca aceste resurse să poată începe să fie exploatate.

×
Subiecte în articol: economic