x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Șase porţi biometrice, montate la Aeroportul Otopeni. Cum funcționează aceste scannere automate

Șase porţi biometrice, montate la Aeroportul Otopeni. Cum funcționează aceste scannere automate

04 Mar 2021   •   14:32
Șase porţi biometrice, montate la Aeroportul Otopeni. Cum funcționează aceste scannere automate
Sursa foto: Lucian Alecu

Șase porţi de control automat al paşapoartelor - Automatic Border Control (ABC) - care permit pasagerilor cu paşapoarte biometrice să treacă fără să mai stea faţă în faţă cu un poliţist de frontieră au fost instalate la Aeroportul Otopeni. Inaugurarea echipamentelor a avut loc joi, 4 martie 2021, în prezenţa ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, şi al ministrului de Interne, Lucian Bode.

Cele şase scannere automate sunt destinate recunoaşterii automate a trăsăturilor faciale ale pasagerilor care deţin deja paşapoarte biometrice, sistemul urmând să recunoască automat călătorii pentru a le permite accesul în aeroport, după cum a explicat ministrul Cătălin Drulă.

În ceea ce privește partea de infrastructură, Cătălin Drulă a declarat că a fost semnat un Memorandum cu Banca Mondială care va permite crearea unui nou terminal, respectiv o infrastructură aeroportuară modernă.

Foto Lucian Alecu / Jurnalul

 

 

×
Subiecte în articol: scannere automate