x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schweighofer a vândut pădurile pe care le avea în România unei companii care are legături cu Universitatea Harvard

Schweighofer a vândut pădurile pe care le avea în România unei companii care are legături cu Universitatea Harvard

26 Mar 2018   •   14:18
Schweighofer a vândut pădurile pe care le avea în România unei companii care are legături cu Universitatea Harvard

Grupul austriac Schweighofer a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă că a vândut toate pădurile pe care le deţinea în România dar își păstrează toate activităţile de prelucrare a lemnului.

Pădurile sunt cumpărate de suedezii de la GreenGold Group, se mai spune în comunicatul austriecilor.

Schweighofer vinde compania subsidiară Cascade Empire S.R.L. (Cascade Empire), precum și divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L., către compania suedeză GreenGold Group. Părțile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacției și detaliile contractuale, scriu jurnaliștii de la economica.net.

Președintele GreenGold Group este nimeni altul decât Sorin Chiorescu, suceveanul care este unul din principalii pioni ai scandalului legat de tranzacţiile cu pădurile deţinute în România de celebra Universitate Harvard. 

În boardul GreenGold mai figurează un român, Alexandru Florea. Atât Chiorescu cât și Florea au fost membri ai consiliului de administrație la Romply Merops prin care Universitatea Harvard deține fabrica de placaj din Călărași, scrie riseproject.ro.

 

 

×