x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şeful JPMorgan a luat stimulente de 20,8 milioane de dolari

Şeful JPMorgan a luat stimulente de 20,8 milioane de dolari

de Daniela Ivan    |    08 Apr 2011   •   13:12

Vă mai amintiţi de banca americană JPMorgan ? Cea pe care statul a salvat-o în timpul crizei creditelor subprime din anul 2008 şi în care trezoreria americană a băgat nu mai puţin de 25 miliarde de dolari pentru a nu falimenta precum sora sa Lehman Brothers?

Acum, JP Morgan a devenit cea mai puternică bancă din lume, după ce a preluat două bănci rivale, Bear Stearns şi Washington Mutual. Pentru acest taseu remarcabil, de care însă nu au avut parte şi celelalte bănci, şeful JP Morgan, Chase Jamie Dimon, va primi un pachet salarial în valoare totală de 20,8 milioane de dolari pentru performanţele de anul trecut, faţă de compensaţia de 1,3 milioane dolari aferentă lui 2009, potrivit raportărilor către autorităţi, citate de Reuters.

Spre comparaţie, venitul mediu al unei familii americane a fost în 2009 de numai 49.777 de dolari.

Pachetele salariale mari obţinute de bancheri au intrat în atenţia investitorilor odată cu criza financiară globală. Între timp, criticile dure au dispărut, însă remuneraţia bancherilor rămane o problemă sensibilă, în special în cazul băncilor care au fost salvate cu bani publici.

×