x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Senatul a adoptat Codul fiscal, în urma reexaminării

Senatul a adoptat Codul fiscal, în urma reexaminării

01 Sep 2015   •   20:57
Senatul a adoptat Codul fiscal, în urma reexaminării
Sursa foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege al noului Cod Fiscal, cu 131 de voturi "pentru", o abţinere şi patru voturi "împotrivă", urmând ca proiectul să ajungă pentru dezbatere la Camera Deputaţilor şi, ulterior, la preşedinte pentru promulgare.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, proiectul legii Codului fiscal, reexaminat la solicitarea preşedintelui, acceptând amendamentele convenite de liderii politici, printre care reducerea etapizată a TVA - la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017, informează antena3.ro.

Comisia de buget a Senatului a adoptat, luni, în unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea de joi a liderilor partidelor politice.

Astfel, senatorii din Comisia de buget au votat în unanimitate reducerea etapizată a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la 1 ianuarie 2017, reducerea accizei la carburanţi, cu prorogarea termenului la 1 ianuarie 2017, precum şi eliminarea impozitului pe construcţii de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul referitoare la construcţiile speciale din agricultură, aceasta urmând să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016.

La fel, au fost votate reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, cu prorogarea termenului până la 1 ianuarie 2017, precum şi plafonarea la cinci salarii a bazei de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale sănătate, în cazul persoanelor fizice care înregistrează venituri din salarii sau asimilate salariilor, cu prorogarea termenului până la 1 ianuarie 2017.

La dezbaterile din comisie a fost prezent şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: codul fiscal senat senatori