x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Spania, într-o "dificultate extremă". FMI cere Guvernului de la Madrid implementarea unor reforme economice susţinute

Spania, într-o "dificultate extremă". FMI cere Guvernului de la Madrid implementarea unor reforme economice susţinute

06 Apr 2012   •   06:01
Spania, într-o "dificultate extremă". FMI cere Guvernului de la Madrid implementarea unor reforme economice susţinute

Spania se confrunta cu probleme grave, care necesita reforme economice sustinute, inclusiv bugetare, a declarat Gerry Rice, purtator de cuvant al Fondului Monetar International.

Rice a afirmat intr-o conferinta de presa ca FMI analizeaza inca detaliile bugetului prezentat de guvernul de la Madrid in Parlament, care prevede reduceri drastice ale cheltuielilor. Uniunea Europeana a cerut Spaniei sa reduca deficitul bugetar cu 3,2 puncte procentuale in acest an, la 5,3% din PIB, anunta Reuters.

"Vom sublinia necesitatea ca Spania sa respecte noua tinta a deficitului bugetar, nu doar la nivel central ci si la nivelul autoritatilor regionale. In mod clar problemele cu care se confrunta Spania sunt grave, iar pietele financiare raman volative", a spus Rice.

Spania este singura tara care nu a beneficiat de cresterea preturilor obligatiunilor, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a imprumutat bancilor peste 1.000 de miliarde de euro, investitorii anticipand ca guvernul de la Madrid va fi nevoit sa ceara ajutor financiar international.

Costul contractelor CDS de asigurare a datoriilor spaniole a crescut cu 21% in acest an, la 4,61 puncte procentuale, potrivit companiei de cercetare a pietei CMA.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a avertizat miercuri, pentru a doua oara intr-o saptamana, ca Spania se afla intr-o "dificultate extrema".

×