x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Statul va credita firmele noi și ONG-urile

Statul va credita firmele noi și ONG-urile

de Alina Botezatu    |    09 Noi 2015   •   13:09
Statul va credita firmele noi și ONG-urile

Eximbank, actuala bancă de stat care asigură finanţări exportatorilor şi firmelor care fac proiecte din fonduri europene, se va transforma în Banca de Dezvoltare a României. În noua sa formulă, instituţia vrea să atragă şi clienţii care sunt neatractivi pentru băncile comerciale.

Noua instituţie bancară va oferi credite şi produse financiare (scrisori de garanţie, scrisori de confort etc) pentru start-up-uri, firme sociale, ONG-uri, universităţi şi alte institute de cercetare-dezvoltare. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect de lege publicat pe site-ul Finanţelor.

La această nouă instituţie financiară vor putea apela şi entităţile publice socio-culturale, asociaţiile intercomunitare şi grupurile de acţiune locală. În plus, de la aceasta se vor putea finanţa autoritățile publice locale, companiile și regiile de utilitate publică locale.

Banca va acorda finanţări de cel mult 50 de milioane de euro, pentru toate tipurile de proiecte, de la cele de infrastructură şi sociale, până la parteneriate public-private.
 

×