x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Apr 2009   •   00:00

30 aprilie 2009



FUZIUNE "ECO"
Distribuitorii de produse ecologice Natura Land şi Bio Markt Retail Group au fuzionat într-o singură companie, Bio Logistic. "Noi am venit cu o investiţie de 350.000 de euro, iar Natura Land cu un portofoliu larg de furnizori, clienţi şi produse. Bio Logistic va comercializa la nivelul întregii ţări de la produse uscate şi proaspete la cosmetice, detergenţi şi legume şi fructe proaspete", a declarat Cristian Oneţiu, directorul general al Bio Markt Retail Group. Noua companie distribuie produse în peste 120 de magazine din întreaga ţară şi are şi trei locaţii proprii: două în G'market Plaza România şi Bucureşti Mall şi unul în Timişoara. (F.Z.)

VENITURI ÎN SCĂDERE
Veniturile din primul trimestru au scăzut cu 5,5%, respectiv 2,2 miliarde de lei, comparativ cu nivelul din pe-rioada similară a anului trecut, de 40,25 miliarde de lei. Impozitul pe profit s-a diminuat cu 337 milioane de lei, veniturile colectate din TVA au fost cu 1,72 miliarde de lei mai mici, în timp ce veniturile nefiscale au scăzut cu 356 milioane de lei, a anunţat ieri ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. El a mai precizat că deficitul bugetului general consolidat a fost de 7,925 miliarde de lei, respectiv 1,5% din PIB, la finele primului trimestru, încadrându-se astfel în ţinta negociată cu FMI. (D. Ivan)

ŞOMAJ BUGETAR
Finanţele estimează că în acest an vor părăsi sistemul bugetar 34.000 de persoane. În primele trei luni au devenit vacante 14.000 de posturi, a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat în minister. "De la începutul anului au devenit vacante 14.000 de posturi, prin pensionări şi plecări naturale. Aceste posturi vor rămâne blocate. Până la finele anului estimăm că vor mai pleca 20.000 de persoane din sistemul public", a afirmat Gherghina, citat de Mediafax. El a precizat că nebugetarea posturilor vacante nu va mai permite plata unor prime ca urmare a economiilor realizate pe partea de cheltuieli salariale. (D. Ivan)

×
Subiecte în articol: economic