x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Aug 2009   •   00:00
PRIMA CASĂ
Vânzătorii de locuinţe din Bucureşti au început să crească, din luna mai, pre­ţu­rile solicitate, după introducerea Pro­gra­mului "Prima Casă". În unele cazuri, majorările sunt de peste 35%. "Proprie­tarii măresc preţurile din anun­ţuri, pe zi ce trece, încurajaţi de nume­roasele telefoane primite de la potenţialii beneficiari", susţin analiştii de la site-ul imopedia.ro. Din mai şi până acum, pre­ţul me­diu al apartamentelor din Bucu­reşti a crescut cu 4%. În zona de sud rata de creş­tere a preţurilor este de aproape trei ori mai mare decât media pe Buc­u­reşti, ajun­gând la 10%. Există însă şi proprie­tari care au scumpit casele cu 35%. (D.I.)

DEMISIE LA CFR MARFĂ
Mihai Frăsinoi va asigura interimatul conducerii companiei CFR Marfă, după ce directorul general, Călin Graţian, a demisionat ieri. Călin Graţian va ocupa postul de director de dezvoltare la sucursala din România a operatorului austriac Rail Cargo. "Până când ministrul Transporturilor va numi un nou director ge­ne­ral la CFR Marfă, Mihai Frăsinoiu va asi­gura conducerea interimară a so­cie­tăţii, începând cu data de 1 august", au de­­­clarat surse din piaţa feroviară. Minis­trul Transporturilor, Radu Berceanu, îl nu­mise pe Călin Graţian în funcţie în luna martie, după ce la finalul anului 2008
l-a demis pe Liviu Bobar. (Elena Stan)

SCHIMBĂRI
KazMunaiGaz a numit trei directori ka­zahi în echipa de conducere a Rom­pe­trol, în locul oamenilor lui Dinu Patriciu, res­­pectiv Eric Kish, Adrian Petruş şi Dan Ionescu. Alibek Zhilbaiev, care este noul şef al diviziei de trading, a preluat atri­buţiile lui Dan Ionescu, iar Ierzhan Orinbassarov a preluat de la Eric Kish con­ducerea diviziei de dezvoltare corporatistă şi servicii industriale. De asemenea, Dmitri Grigoriev a luat locul lui Adrian Petruş, director financiar, potrivit Rom­petrol. Cosmin Cocean şi Titov Bu­zescu vor superviza în continuare activitatea divi­ziilor de rafinare şi petrochimie şi retail ale grupului. (Daniel Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: economic