x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Aug 2009   •   00:00

15 august 2009



INFLAŢIE
România a avut, în iulie, cea mai mare rată anuală de creştere a preţurilor, dintre statele membre UE. România a avut în luna iulie o inflaţie de 5%, media celor 27 de state membre plasându-se la 0,2%, potrivit datelor prezentate ieri de Biroul de Statistică al blocului comunitar, Eurostat. Cele mai reduse rate anuale ale creşterii preţurilor au fost înregistrate în Irlanda (-2,6%), Belgia (-1,7%) şi Luxembourg (-1,5%), la polul opus situându-se România, Ungaria (4,9%) respectiv Polonia (4,5%), se arată într-un comunicat al Eurostat. În Uniunea Europeană, rata anuală a inflaţiei s-a plasat la 0,2% în iulie, iar în zona euro la -0,7%.

RECTIFICARE BUGETARĂ
Ministerul de Justiţie, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Învăţământului vor primi suplimentări de fonduri în urma rectificării bugetare, a anunţat premierul Emil Boc. "La rectificarea bugetară vom avea resurse financiare pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, Educaţiei, pentru ceea ce înseamnă funcţionarea justiţiei. Vreau să ştie fiecare judecător, procuror din această ţară că pentru ceea ce înseamnă funcţionarea sistemului, bani pentru citaţii, bani pentru asigurarea bazei materiale, bani pentru funcţionalitatea sistemului judiciar vor fi alocaţi în continuare", a spus Boc.

PRIMA CASĂ
De la debutul Programului "Prima Casă" au fost aprobate de Fondul Naţional de Garantare 442 de contracte, numărul acestora fiind de aproape trei ori mai mare decât în urmă cu 10 zile. Potrivit preşedintelui FNGCIMM, Aurel Şaramet, cele mai multe contracte au fost aprobate pentru apartamente cu două camere, 225 de români având această preferinţă. Apartamente cu trei camere au fost achiziţionate, până în prezent, de 125 de români, iar 60 de beneficiari au optat pentru apartamente cu o cameră. Alţi de 21 de solicitanţi au optat pentru apartamente cu patru camere, iar restul pentru case.

×
Subiecte în articol: economic