x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Aug 2009   •   00:00

22 august 2009



PROFIT REINVESTIT
Guvernul îşi va asuma răspunderea în septembrie şi pe un proiect de lege privind neimpozitarea profitului reinvestit, act normativ care va fi inclus într-un pachet legislativ privind salarizarea unică şi restructurarea agenţiilor. "În pachetul de legi asupra căruia ne vom angaja răspunderea la începutul lunii septembrie voi include şi angajarea răspunderii asupra măsurii neimpozitării profitului reinvestit. Este important să dăm mediului de afaceri un instrument prin care să poată rezista în criză", a spus premierul Boc. Executivul vrea ca măsura privind neimpozitarea profitului reinvestit să se aplice de la 1 octombrie.

TURISM
Cele mai mari agenţii de turism din România şi-au majorat anul trecut atât veniturile, cât şi profitul, iar primele trei locuri din punct de vedere al cifrei de afaceri au rămas aceleaşi din 2007, potrivit Finanţelor. Agenţii de turism explică încasările în creştere prin faptul că, în domeniu, criza financiară s-a resimţit abia în lunile noiembrie şi decembrie. Chiar şi aşa, scăderile au fost înregistrate preponderent la vânzările de bilete de avion, pentru că vacanţele din iarna lui 2008 fuseseră rezervate şi achitate cu câteva luni înainte. Anul acesta, agenţiile de turism au anunţat scăderi ale cifrelor de afaceri de până la 40%.

SALARII
Guvernul va încerca să îndrepte orice creştere economică, chiar şi una uşoară, cum se estimează pentru anul 2010, spre majorarea salariilor, în special a celor mici, iar salariile medicilor şi profesorilor nu vor scădea în noua lege a salarizării, a declarat ieri premierul Emil Boc. Primul-ministru a arătat că în ultimul trimestru al anului curent se estimează o oprire a scăderii economiei, iar de anul viitor se va înregistra chiar o uşoară creştere. El nu a dorit să confirme sau să infirme că Guvernul intenţionează să îngheţe creşterile salariale, ci a spus că în prezent analizează diferite variante ale legii salarizării.

×
Subiecte în articol: economic