x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Aug 2009   •   00:00

31 august 2009



COINCIDENŢE SUSPECTE
PCC-SE, acţionarul minoritar al Oltchim, susţine în mod eronat că ar deţine 58,72% din acţiunile companiei româneşti, a declarat Constantin Roibu, directorul general al Oltchim SA. PCC-SE deţine doar 12,158% din acţiuni. Roibu susţine şi că Wilfiried Dolkemeyer este membru în Consiliul de Supraveghere al PCC Rokita Polonia un concurent direct al Oltchim pe piaţa pentru o serie de produse. Dolkemeyer face parte şi din Comitetul Director al firmei de consultanţă TMT. "PCC-SE a contestat intenţia Oltchim de a achiziţiona Petrochimia Arpechim Piteşti folosindu-se de aprecierile TMT", a mai spus Roibu.

LEGEA SALARIZĂRII

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, duminică, la Guvern, cu mai mulţi miniştri şi secretari de stat, pentru o discuţie informală privind legea salarizării unitare în sectorul bugetar. Proiectul urmează să fie analizat din nou cu sindicatele şi să fie promovat prin asumarea răspunderii în Parlament. Membrii Executivului intenţionează să ajungă, împreună cu sindicatele şi patronatele, la o variantă finală a proiectului de lege până la 2 septembrie, în vederea asumării răspunderii. Proiectul prevede ca în 2010 să fie majorate toate salariile cu valoarea cuprinsă între 600-705 lei, salariile mari rămânând îngheţate.

CREDITE RESTANTE

Ponderea creditelor restante în totalul împrumuturilor va creşte cu 0,34 puncte procentuale în trimestrul trei, de la 2,76% la finele lunii iunie la 3,1% în septembrie, potrivit estimărilor CNP. "Ponderea creditelor restante în totalul împrumuturilor a crescut substanţial comparativ cu anul trecut. Această evoluţie se poate pune pe seama faptului că o parte din întreprinderi nu reuşesc să treacă peste criza financiară, existând probleme de lichiditate în sistem", menţionează CNP. La finele lunii iulie, creditele restante totalizau 5,9 miliarde de lei, sumă ce reprezintă 2,96% din totalul împrumuturilor acordate.

×
Subiecte în articol: economic