x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Sep 2009   •   00:00

25 septembrie 2009



VINE FLUENCE
Renault va aduce în luna noiembrie în România modelul Fluence, urma-şul Megane Sedan. Maşina a fost prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt şi va ajunge pe piaţa românească la un preţ care nu va depăşi 13.000 de euro, incluzând TVA. Fluence va fi disponibil în două motorizări, pe benzină (1.6 l - 110 CP şi 2.0 l - 140 CP) şi una diesel (1,5 dCi - 85 CP, 105 CP). În standard, Fluence beneficiază de AC, şase airbag-uri, ABS şi asistenţă la frânarea de urgenţă. (Dragoş Stoica)

DISPONIBILIZĂRI
Numărul locurilor de muncă ce vor fi disponibilizate în perioada septembrie-decembrie este de 20.282. În ultima săptămână, angajatorii au anunţat că vor da afară alte 4.882 de persoane, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Numărul firmelor care au anunţat că vor face disponibilizări a crescut de la 172 la 216.

CONSILIUL BNR
Mugur Isărescu va fi reconfirmat de Parlament pentru poziţia de guvernator al BNR. Florin Georgescu va fi propus din nou, la nominalizarea PSD, pentru postul de prim-viceguvernator. Fostul preşedinte al BCR, Nicolae Dănilă, va fi numit în CA la propunerea PSD.

×
Subiecte în articol: economic