x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Noi 2009   •   00:00

26 noiembrie 2009



SĂRBĂTORI DE IARNĂ
La Băneasa Shopping City se fac pregătiri speciale pentru sărbătorile de iarnă: oferte promoţionale, distracţie şi shopping într-o atmosferă de poveste. În luna decembrie, toţi cei care cumpără în valoare minimă de 250 de lei pot participa la marea tombolă unde se pot câştiga trei autoturisme Citroën Picasso, 1.000 vouchere de 50 de lei şi mii de premii instant. Pentru cei mici, Băneasa Shopping City a amenajat "Atelierul lui Moş Crăciun", unde copiii se pot distra alături de elfi şi învaţa cum se împachetează cadouri. La Băneasa Christmas Village se va redeschide patinoarul, se vor putea cumpăra brazi şi degusta bunătăţi culinare din ţară şi străinătate.

LA DOUĂ CAPETE
Compania austriacă OMV, liderul consorţiului care construieşte gazoductul Nabucco, doreşte să primească gaze naturale din Rusia prin gazoductul South Stream al Gazprom, dar afirmă că prioritatea rămâne proiectul Nabucco. Austria primeşte circa jumătate din necesarul de gaze naturale din Rusia, 30% din Norvegia şi alte ţări producătoare, restul de 20% fiind produs pe plan local. OMV a semnat cu Gazprom un acord prin care gigantul rus al gazelor preia jumătate din acţiunile hubului Baumgartden. (Daniel Ionaşcu)

STATUL CAUTĂ BANI
Băncile vor trimite către buget 500 de milioane de euro printr-un împrumut de tip club loan. În plus, mâine, statul încearcă să atragă alte 500 de milioane de euro printr-o emisiune de titluri de stat. Finanţele discută cu băncile semnatare ale acordului de la Viena despre un nou club loan (împrumut pe termen scurt la care participă mai multe bănci), a anunţat Steven van Groningen preşedintele Raiffeisen Bank România. Împrumutul vine ca alternativă la titlurile de stat, în condiţiile în care unele instituţii de credit locale au epuizat expunerile pe titluri admise de băncile-mamă. (D. Ivan)

CURSĂ NOUĂ
Carpatair lansează la 7 decembrie un zbor direct pe ruta Budapesta-Veneţia, în parteneriat cu operatorul ungar Malev. Zborul va avea o frecvenţă de 10 curse pe săptămână, fiind primul zbor al companiei pe piaţa din Ungaria. Carpatair intenţionează să lanseze şi două curse noi spre Italia, din Bucureşti spre Bari şi Ancona, cu o frecvenţă de trei, respectiv două zboruri pe săptămână, precum şi lărgirea flotei cu trei aeronave de tip Fokker 70, cu o capacitate de 72 de locuri. Compania operează peste 250 de zboruri regulate pe săptămână către 30 de destinaţii din şase ţări, iar pe relaţia România - Italia, operatorul aerian are 94 de curse săptămânale. (E.S)

×
Subiecte în articol: economic