x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Sep 2010   •   00:00

24 septembrie 2010

EXECUTĂRI SILITE
Societăţile de leasing aveau la finele lui 2009 circa 9.000 de contracte în aşteptarea încuvinţării executării silite a bunurilor, situaţie care a condus la creşterea costurilor de provizionare şi operaţionale şi a încurajat frauda şi un comportament nesănătos de plată, potrivit ALB. Secretarul ALB România, Adriana Ahciarliu, spune că şi statul are de pierdut din apariţia acestui blocaj, pentru că nu mai încasează TVA de la societăţile de leasing. Soldul celor aproximativ 9.000 de contracte se situează între 120 şi 150 milioane de euro.

IPHONE 4, LA RAFT
După mai mult de patru luni de la prezentarea oficială, România intră pe harta iPhone 4. Orange România a lansat pe piaţa locală o nouă versiune a terminalului care a remodelat piaţa telecom. Noutăţile sunt reprezentate de procesorul A4 (1 Ghz), rezoluţia ecranului mult îmbunătăţită faţă de versiunile anterioare: 960x640 (practic, de patru ori mai mulţi pixeli per inch), rezoluţia camerei foto a urcat la 5 MP, iar bateria are o durată de viaţă mai mare. Funcţia FaceTime permite convorbiri video, filmarea video este HD, la 720 p, 30 fps. (A. Rădescu)

VIRUS PE TWITTER
"Rainbow" este numele virusului care a infectat milioane de conturi Twitter. Potrivit firmei de securitate informatică Panda Security, au fost înregistrate mai mult de 1.000 de infecţii la fiecare 10 secunde, atacul informatic fiind facilitat de o vulnerabilitate a reţelei. Malware-ul îşi face simţită prezenţa prin direcţionarea vizitatorilor profilurilor infectate către o altă adresă web, un şir ciudat de caractere apare în profilul utilizatorilor, precum şi prin mesaje ciudate scrise cu litere gigantice, casete de dialog cu textul "Hello". (Alexandru Rădescu)

GATES, CEL MAI BOGAT AMERICAN
Bill Gates este cel mai bogat american pentru cel de-al 17-lea an consecutiv, cu o avere estimată la 54 miliarde de dolari, în urcare cu 4 miliarde, urmat de Warren Buffett şi Larry Ellison, potrivit topului Forbes 400. Mai mult de jumătate din cei 400 de miliardari americani şi-au crescut averile în ultimul an, în timp ce mai puţin de un sfert şi-au văzut "valoarea" diminuată. Averea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg (26 de ani), aflat în acest an pe locul 35, s-a triplat, de la 2 miliarde de dolari la aproape 7 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: economic