x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

30 Aug 2006   •   00:00

PESCUIT - Dosare penale pentru braconaj

Comisarii Garzii Nationale de Mediu (GNM) au confiscat in urma controalelor efectuate in Delta Dunarii 180 de kilograme de peste si 120 de unelte monofilament. De asemenea, au fost intocmite doua dosare penale unor persoane fizice din localitatea Enisala, pentru braconaj. "Braconajul piscicol in aceasta zona este ridicat, se prind exemplare subdimensionate si se inregistreaza o mortalitate piscicola ridicata. Este necesara intensificarea actiunilor cu celelalte institutii abilitate", a declarat comisarul general al GNM, Silvian Ionescu. (Elena Stan)

IMOBILIAR - Apartament de doua milioane de euro

Un apartament de 500 de metri patrati, amplasat in zona Primaverii din Capitala, a fost achizitionat de un cetatean strain cu doua milioane de euro, acesta fiind un record pe segmentul locuintelor de lux, a declarat managerul de vanzari la compania de consultanta imobiliara Eurisko, Ionut Bordei. Astfel de imobile nu se vand pe o piata deschisa, pretul de 4.000 de euro pe metru patrat fiind accesibil doar pentru cei care castiga foarte bine, a adaugat el.

RAFO / Calder-A vrea Balkan Petroleum

Firma Calder-A are intentia de a cumpara Balkan Petroleum, iar daca o asemenea intentie se infaptuieste sau s-a infaptuit deja, novatia contractului de privatizare depusa de Calder-A este inutila, a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu, citat de NewsIn. Calder-A ar trebui sa gaseasca o rezolvare pentru datoriile Rafo, in opinia lui Orasanu. El spune ca situatia rafinariei Rafo Onesti va fi lamurita numai atunci cand va fi rezolvata problema datoriilor bugetare, care se ridica la suma de 11.000 miliarde de lei vechi, inclusiv dobanzi si penalitati.

RCA - Sanctiuni pentru lipsa vignetei

Societatile de asigurare care nu inmaneaza clientilor vigneta aferenta politei RCA, precum si asiguratii care nu o aplica pe parbriz vor fi sanctionati. Legislatia in domeniu urmeaza sa fie modificata in acest sens in perioada urmatoare, la recomandarea expertilor Comisiei Europene, care au desfasurat o misiune de evaluare la Bucuresti. Expertii au constatat ca a crescut numarul de autovehicule asigurate RCA, ponderea acestuia in totalul numarului de autovehicule inmatriculate atingand 87% - nivel care se apropie de valoarea necesara semnarii Acordului Multilateral de Garantare (MGA), si anume de 90%.
×
Subiecte în articol: economic