x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

24 Iun 2005   •   00:00

Auto - Renault si-a dublat vanzarile

Romanii au cumparat de doua ori mai multe masini marca Renault, veniturile producatorului ajungand la 100 de milioane de euro. Astfel, in 2005, au fost vandute 10.000 de autovehicule, dublu fata de rezultatele raportate in perioada similara a anului trecut. Renault Nissan Romania, importatorul marcilor Renault si Nissan, si-a propus pentru acest an un obiectiv de vanzari de 15.000 de autovehicule, in crestere cu circa 11% fata de nivelul atins in anul 2004, de 13.500 de unitati, potrivit estimarilor din luna aprilie ale companiei.

Investitii - GE prezenta in Romania

General Electric (GE) vrea sa isi majoreze prezenta in Romania. Principalele proiecte vizate sunt in infrastructura, dar si proiecte de implementare a unor unitati eoliene de generare de electricitate. "Vrem sa crestem in aceasta zona si exista oportunitati reale, mai ales pe partea de infrastructura, respectiv productie, transport si distributie de electricitate, transport feroviar si infrastructura medicala", a spus directorul executiv regional pentru Europa de Sud-Est, Dan Ionescu.

Tehnologie - Japonezii sunt paziti de roboti

Birourile, complexurile comerciale si bancile din Japonia vor fi pazite de roboti. Ei vor fi echipati cu camera de luat vederi si o serie de senzori - modelul "Guardrobo D1" - si vor patrula pe trasee prestabilite pentru a detecta intrusi, incendii sau chiar scurgeri de apa. Robotii, care vor avea 109 centimetri inaltime, vor alerta paznicii umani prin intermediul unei statii de emisie si prin imaginile video trimise. Robotii vor putea fi cumparati peste un an la un pret care nu a fost inca stabilit.

Denominare - Casele de marcat - termen nou


Agentii economici vor avea un termen de cinci zile lucratoare, incepand cu 1 iulie 2005, pentru adaptarea aparatelor de marcat fiscale la cerintele impuse de denominarea leului, prevede o Ordonanta adoptata ieri. In perioada de pauza, agentii economici sunt obligati sa inscrie tranzactiile efectuate in registre speciale. Impozitele si taxele vor fi calculate fara subdiviziuni, stabilindu-se rotunjirea pana la un leu pentru fractiile de peste 50 de bani inclusiv si renuntandu-se la sumele mai mici de 49 de bani.

×
Subiecte în articol: economic