x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stocurile de sare sunt suficiente pentru deszăpezirea drumurilor în această iarnă

Stocurile de sare sunt suficiente pentru deszăpezirea drumurilor în această iarnă

04 Dec 2019   •   15:24
Stocurile de sare sunt suficiente pentru deszăpezirea drumurilor în această iarnă

Stocurile necesare pentru asigurarea livrărilor de sare pentru deszăpezirea drumurilor în campania de iarnă 2019-2020 vor fi asigurate de către Societatea Naţională a Sării S.A., prin intermediul a cinci sucursale existente la nivel naţional.

"Societatea Naţională a Sării S.A., prin sucursalele sale - Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea, Salina Slănic, Salina Ocna Dej, Salina Praid şi Salina Târgu Ocna - dispune de stocurile necesare pentru asigurarea livrărilor de sare pentru deszăpezirea drumurilor în campania de iarnă 2019-2020. În conformitate cu prevederile contractului încheiat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A (CNAIR S.A), Societatea Naţională a Sării S.A. va livra, în baza comenzilor, cantitatea de sare necesară pentru deszăpezire către cele şapte Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa). Societatea Naţională a Sării S.A. a întreprins măsurile necesare pentru a asigura, în mod ritmic şi la timp, livrarea sării pentru deszăpezire în sezonul de iarnă 2019-2020, atât către CNAIR S.A, cât şi către alţi clienţi, autorităţi şi instituţii locale", menţionează sursa citată.

Societatea Naţională a Sării este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii zece producători de sare din Europa. Compania este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea S.A (49%).

În cinci dintre sucursalele sale (Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea), societatea a iniţiat şi a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sare deszapezire