x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Subscrierile au depăşit nivelul minim în oferta Transelectrica

Subscrierile au depăşit nivelul minim în oferta Transelectrica

de Daniel Ionaşcu    |    27 Mar 2012   •   11:47

Subscrierile in oferta publica secundara Transelectrica au ajuns la un nivel de subscriere de 78% astazi la ora 13:00, peste pragul minim de 70%, potrivit unui comunicat transmis de sindicatul prin care se deruleaza oferta, format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital.

Oferta se va termina astazi, la ora 17.00. Subscrierile in oferta se realizeaza la orice pret situat intre 14,9 lei/actiune si 19,2 lei/actiune. "Aveam nevoie de o tranzactie de succes care sa impulsioneze increderea investitorilor in piata de capital si in economia romaneasca si ne bucuram ca oferta Transelectrica poate deschide acest drum", a declarat Dan Weiler, director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Transa Investitorilor Mici pentru subscrieri a caror valoare este mai mica de 500.000 lei si care reprezinta 10% din pachetul de actiuni a fost supra-subscrisa la 126%.

La pretul minim cerut de stat, pachetul de 15% scos la vanzare totalizeaza 163,8 milioane lei, adica aproximativ 37,6 milioane euro.

Pentru investitorii institutionali sunt alocate 90% din titlurile scoase la vanzare, iar micii investitori au o transa de 10%. Daca o transa este insuficient subscrisa, iar cealalta suprasubscrisa, atunci actiunile ramase dintr-o transa vor fi alocate catre cealalta. Transa investitorilor mari este destinata celor care subscriu de minim 500.000 de lei, iar cea pentru micii investitori este alocata pentru subscrierile de sub 500.000 de lei.

Transelectrica este controlata de stat, prin ministerul Economiei - care detine 73% din titluri, Fondul Proprietatea - cu 13,4% si micii actionari de pe bursa, care detin 12,8%.

×