x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Suspiciunea Fiscului: petroliştii fac evaziune fiscală

Suspiciunea Fiscului: petroliştii fac evaziune fiscală

de Daniela Ivan    |    26 Ian 2011   •   13:57
Suspiciunea Fiscului: petroliştii fac evaziune fiscală

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va declanşa o inspecţie fiscală generală la companiile petroliere. Suspiciunea care planează asupra firmelor din profil este cea de evaziune fiscală.

"Deşi preţurile au crescut, cheltuielile companiilor petroliere au rămas constante sau nu s-au majorat semnificativ. Vom analiza veniturile şi profiturile acestor firme, pentru că, teoretic, orice majorare de preţ ajunge în profit şi ar trebui să se reflecte şi în creşterea impozitelor pe care statul le colectează din impozitul pe profit", a declarat Dragoş George Bogdan, vicepreşedinte ANAF.

El a mai precizat că inspecţia fiscală generală va verifica dacă structura cheltuielilor din bilanţ nu este încărcată prin costuri nejustificate, pentru reducerea profitului real, precum şi cauza pierderii fiscale declarate.

Preţurile de transfer reprezintă valorile plătite de o firmă pentru un bun, serviciu sau împrumut preluat de la o altă firmă din acelaşi grup. Preţurile de tranfer pot fi şi o variantă de realocare a profiturilor sau pierderilor.

Raportul întocmit, la începutul acestui an, de autorităţi în cazul producătorilor şi distribuitorilor de benzină şi motorină relevă, printre altele, că aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, iar profiturile înregistrate de acestea nu reflectă evoluţia veniturilor în raport cu cea a principalelor categorii de cheltuieli.

×