x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tănăsescu: FMI va revizui prognoza de creătere economică pentru România

Tănăsescu: FMI va revizui prognoza de creătere economică pentru România

de Daniela Ivan    |    27 Ian 2012   •   10:26
Tănăsescu: FMI va revizui prognoza de creătere economică pentru România

Fondul Monetar International (FMI) va revizui probabil usor in scadere prognoza de crestere economica pentru Romania in 2012, in linie cu ceea ce se intampla in Europa, a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"In momentul de fata exista discutii intre autoritati, Fondul Monetar, Comisia Europeana pentru aceasta noua prognoza a cresterii pe 2012. Ea nu va fi mult diferita fata de prognoza din toamna, sigur, probabil va avea o usoara decelerare (....) in linie cu ceea ce se intampla in Europa", a spus Tanasescu, la postul de radio RFI. Acesta a mai precizat ca "se intrevad usoare semne de ameliorare in Europa si acesta este un lucru imbucurator, in sensul ca Europa, sigur, se zbate intre a fi in recesiune sau nu".

Romania nu va avea recesiune in anul 2012 si isi va continua drumul ei de crestere economica, sigur, intr-o viteza mai mare sau mai mica, in functie de anumiti factori, unul dintre ei fiind modul in care va reusi sa atraga mai repede, mai bine, mai transparent fondurile europene, a mai spus reprezentantul Romaniei la FMI.

Delegatia Fondului Monetar International condusa de Jeffrey Franks s-a intalnit astazi cu guvernatorul Mugur Isarescu si cu experti din BNR pe marginea acordului de tip preventiv cu Romania.

Jeffrey Franks a precizat, pentru Agerpres, ca la incheierea discutiilor cu autoritatile de la Bucuresti vor fi date toate detaliile privind subiectele care s-au aflat pe agenda intalnirii.

Intrebat daca protestele de strada din ultima saptamana au legatura cu conditionalitatile din acordul cu FMI, Jeffrey Franks a refuzat sa comenteze. De asemenea, acesta a refuzat sa confirme sau sa infirme informatiile potrivit carora fondul a propus o majorare de salarii si pensii in Romania in acest an.

×