x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ţiriac aşteaptă să treacă criza

Ţiriac aşteaptă să treacă criza

de Daniela Ivan    |    12 Iun 2009   •   00:00

Ţiriac Imobiliare, parte a grupului Ţiriac Holding, a pus în aşteptare începând din ianuarie jumătate din proiecte, ca urmare a crizei financiare. Nu însă şi cartierul german Residenz şi primele două faze din Stejarii.



Proiectele aflate în aşteptare vor fi repornite la revenirea pieţei, însă nu se ştie când, a precizat Bjarne Virenfeldt, director general Ţiriac Imobiliare. El a mai adăugat că "doar cei care pot citi într-un bol de sticlă" pot oferi un răspuns când va trece criza.

Însă, în ciuda crizei, proiectul Residenz, realizat în oraşul Chitila împreună cu dezvoltatorul german LBBW Immobilien, va fi finalizat până la sfârşitul anului următor. "Nu e nici un motiv de grabă, pentru că avem destule apartamente pe care vrem să le vindem", a spus Juergen Reich, Country Manager al LBBW Immobilien.

Până în prezent au fost vândute 150 din cele aproape 490 de apartamente, cât va cuprinde complexul la finalizare.

Valoarea de piaţă a proiectului este de 70 milioane de euro. Reich a mai spus că 65% din vânzări au fost realizate prin cash, iar restul prin credite, preţurile pornind de la circa 87.000 de euro până la 270.000 euro, plus TVA. Apartamentele sunt de două, trei şi patru camere, iar cele de tip penthouse pot avea şi cinci camere. Suprafeţele locuinţelor sunt cuprinse între 66 mp şi 185 mp construiţi.

×
Subiecte în articol: economic