x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tocmai ce ai venit din străinătate și nu ai un mijloc de transport? Uite aici câteva idei care îți vor fi de ajutor

Tocmai ce ai venit din străinătate și nu ai un mijloc de transport? Uite aici câteva idei care îți vor fi de ajutor

25 Mar 2024   •   16:31
Tocmai ce ai venit din străinătate și nu ai un mijloc de transport? Uite aici câteva idei care îți vor fi de ajutor
Sursa foto: Samuele Errico Piccarini pe Unsplash.com

Când ești plecat în străinătate de mulți ani și vii acasă o dată sau de doua ori pe an, cel mai inconfortabil lucru este faptul că nu ai un mijloc de transport la îndemână. Mulți dintre cei care vin acasă pe timpul verii, de exemplu, aleg să conducă mii de kilometri pentru a veni cu mașina personală, dar dacă tu nu te numeri printre ei și alegi avionul, pentru a câștiga cât mai mult timp cu cei dragi, poți alege una dintre variantele prezentate mai jos. În rândurile ce urmează, îți vom da câteva idei pe care le poți pune în practică, atunci când ajungi în țară.

Iată cele mai cunoscute variante pe care le poți folosi, în cazul în care ai nevoie de mașină pentru o perioadă scurtă de timp:

1. Apelează la taxi

Una dintre cele mai cunoscute și rapide metode prin care te poți mișca în anumite locuri sau destinații este taxiul. Așadar, cu ajutorul acestei metode clasice, poți ajunge la prieteni și rude, fără nicio problemă. De asemenea, mai poți utiliza și aplicațiile mobile dedicate pentru închirierile de tip car sharing, iar, astfel, îți poți rezerva rapid o mașină. În plus, aici ai posibilitatea de a plăti online, fără a fi nevoit să ai tot timpul bani cash la tine.

2. Închiriază o mașină

Dacă prima opțiune nu te prea încântă, pentru că îți dorești totuși să fii cât mai independent, poți apela la firme care îți pun la dispoziție vehicule contra cost, pe toată perioada șederii tale în țară. Așadar, poți opta pentru mașini de închiriat în București de la WLC, de unde îți poți alege ce model vrei să conduci și poți stabili și termenul pentru care dorești să o ții. În plus, acest lucru te va ajuta mult mai mult și în cazul în care ai de gând să călătorești cu cei dragi prin țară.

3. Cumpără o mașină

O altă soluție pentru tine este să cumperi o mașină. Așadar, dacă vii des în țară și de fiecare dată te lovești de aceeași problemă, cel mai potrivit este să-ți achiziționezi propriul autovehicul, nu prea scump, dar sigur din punct de vedere tehnic. Așadar, vei putea să te deplasezi unde ai nevoie pe perioada șederii, fără a fi nevoit să apelezi la nimeni.

4. Împrumută o mașină de la un prieten sau de la o rudă

Nu în ultimul rând, o soluție la fel de bună ar mai fi să solicitați ajutorul unor prieteni sau chiar a unei rude, care deține mai multe mașini sau poate chiar nu are nevoie de ea pe perioada în care stai tu în țară. Este important, totuși, să te asiguri că are toate actele în regulă și să fii foarte atent în trafic, pentru a nu produce anumite daune vehiculului.

În concluzie, în ziua de astăzi există multe soluții care te pot ajuta, atunci când vii să-i vizitezi pe cei dragi sau vrei să-ți petreci concediul la tine în țară și nu ai o mașină personală. Tu ai închiriat vreodată un autoturism?

×