x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Topul performantei in afacerile bucurestene

Topul performantei in afacerile bucurestene

de Daniela Ivan    |    06 Oct 2005   •   00:00
Topul performantei in afacerile bucurestene

Comunitatea de afaceri din Bucuresti a decernat premii firmelor care au realizat performante in cursul anului trecut. Au fost laureate 2.036 de companii dintr-un total de 100.618 care au depus bilant.

Firmele laureate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIMB) sunt performere in afaceri, adica au realizat o rata a profitului intre 1% si 60%, o cifra de afaceri de minimum 1,8 miliarde de lei pentru microintreprinderi si de peste 2,5 miliarde de lei la celelalte categorii de firme. In plus, nu au datorii la bugetele publice si au cel putin doi salariati.

Au fost premiate 2.036 de societati comerciale dintr-un total de 100.618 firme bucurestene care si-au depus bilantul.

MOTIVATIE. "Fara astfel de firme care au inteles si aplica corect regula jocului intr-o economie de piata functionala, fara datorii la bugetele locale si centrale, care respecta principiile eticii in afaceri, care investesc sume importante in propria dezvoltare si in perfectionarea personalului, dar si cu vointa ferma de a obtine profit nu putem accede in Uniunea Europeana", a declarat Stefan D. Popa, presedintele CCIMB.

Si vicepremierul George Copos i-a felicitat pe performeri si a precizat ca e multumit ca mediul de afaceri din Romania se schimba in bine. "Romania se afla in primii 12 performeri din lume in privinta performantelor pe care le face pentru imbunatatirea mediului de afaceri", a anuntat Copos.

TROFEE SI DISTINCTII. Intr-un cadru festiv, firmele care s-au clasat in ultimele cinci editii pe primele trei locuri in top si au ocupat la ultima editie locul I au primit Trofeul de Excelenta. Acesta le-a fost acordat de prefectul Capitalei, Mioara Mantale. Nume cunoscute: Coca-Cola HBC Romania, Colgate Palmolive, Electroaparataj, Electromagnetica, Ellite, Honeywell Garrett, ING Development, Intrarom, K1, Lafage Romcim, Mures Mex, MSC Romania Shipping, Olimpic International Turism, Rebu, Romtrans, Rosal Grup si Silvarom SA.
×
Subiecte în articol: economic