x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tot ce trebuie să știi despre CULTURILE DE SOIA. Sfaturi pentru agricultori

Tot ce trebuie să știi despre CULTURILE DE SOIA. Sfaturi pentru agricultori

07 Iun 2017   •   09:18
Tot ce trebuie să știi despre CULTURILE DE SOIA. Sfaturi pentru agricultori

Cultivarea de suprafețe cât mai mari cu soia este o necesitate, afirmă Dr. Ing. Mihail Tomșa. Despre soia și necesitatea cultivării ei, citiți în materialul de mai jos.

”Proteina necesară creșterii păsărilor, porcinelor și bovinelor se asigură, în cea mai mare parte, din șrotul de soia, restul din făină de carne și pește. Soia este planta de cultură care ne dă cele mai multe și diversificate produse: ulei, 22%; proteine, 40%, în boabe. Se adaugă în diferite produse alimentare, inclusiv în cele din carne. Se utilizează în industria vopselelor, lacurilor, glicerinei, cauciucului etc.

Suprafețele cultivate cu soia au scăzut de la 133.200 ha, în 2007, la o treime în anul următor 2008, adică cu 48.800 ha, și la jumătate, 69.000 ha, în 2013.

Această scădere, deosebit de mare, s-a datorat interziceri cultivării soiei modificate genetic începând cu anul 2006. Agriculturii nu și-au permis să cultive soia, întrucât nu pot face față scoaterii acestei culturi de sub imperiul concurenței buruienilor. Pentru combaterea parțială, a buruienilor cu frunză lată (dicotiledonată), este nevoie de..........

Citeste mai departe AICI

×