x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Toţi beneficiarii POSDRU trebuie să jure că nu au dat mită funcţionarilor, pentru proiecte

Toţi beneficiarii POSDRU trebuie să jure că nu au dat mită funcţionarilor, pentru proiecte

de Mediafax    |    20 Feb 2012   •   17:30
Toţi beneficiarii POSDRU trebuie să jure că nu au dat mită funcţionarilor, pentru proiecte

Toti beneficiarii de proiecte POSDRU trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au acordat niciun fel de foloase necuvenite niciunui functionar public din cadrul AMPOSDRU si OIR pentru depunerea aplicatiilor de proiecte si pentru procesarea cererilor de rambursare, informeaza, luni, MMFPS.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a luat mai multe masuri pentru remedierea problemelor constate in derularea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Astfel, ca o masura anti-frauda, toti beneficiarii trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au oferit si nu au acordat, direct sau indirect, niciun fel de foloase necuvenite, niciunui functionar public din cadrul AM POSDRU si OIR, in vederea depunerii aplicatiilor de proiecte si pentru procesarea cererilor de rambursare.

De asemenea, MMFPS anunta ca pe site-ul www.fseromania.ro, se introduce domeniul "Registrul unic al cererilor de rambursare si al cererilor de prefinantare", pentru procesarea cererilor de rambursare si platile catre beneficiari, in termen de 45 de zile calendaristice.

Totodata, incepand cu 1 martie, AM POSDRU si Organismele Intermediare Regionale trebuie sa acorde audiente, in fiecare joi, de la ora 12.00 si tot de la inceputul lunii viitoare vor functiona si birourile de sprijin (Help-desk-uri, in cadrul Autoritatii de Management si la Organismele Intermediare).

"Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a cerut directorului general AM POSDRU, Carmen Rosu, proceduri mai simple pentru beneficiari, o monitorizare mai buna a proiectelor, completarea schemei de personal, urgentarea proiectelor. Atitudinea pro-activa, transparenta si operativitatea sunt esentiale in relatia cu solicitantii si beneficiarii proiectelor".

MMFPS precizeaza ca intreruperea rambursarilor de la Comisia Europeana este o procedura uzuala, pe termen scurt, o masura de precautie a Comisiei Europene, care se ridica imediat ce statul membru corecteaza deficientele. Suspendarea presupune blocarea intregului program.

"In acest moment, AM POSDRU face plati catre beneficiari de la bugetul de stat, iar procedura de selectie a proiectelor se desfasoara normal. Conducerea AM POSDRU face eforturi ca, pana la mijlocul lunii martie, sa duca la capat toate recomandarile, astfel incat Comisia Europeana sa reia rambursarile in cadrul acestui program.

×