x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzacţii cu probleme la biletele de avion

Tranzacţii cu probleme la biletele de avion

de Elena Stan    |    09 Mai 2008   •   00:00

După mai bine de opt luni de la investigaţiile site-urilor companiilor aeriene, ale operatorilor low-cost, dar şi ale altor pagini de internet pe care sînt vîndute bilete de avion, Comisia Europeană nu este mulţumită de îmbunătăţirile aduse de cei cercetaţi



După mai bine de opt luni de la investigaţiile site-urilor companiilor aeriene, ale operatorilor low-cost, dar şi ale altor pagini de internet pe care sînt vîndute bilete de avion, Comisia Europeană nu este mulţumită de îmbunătăţirile aduse de cei cercetaţi. Numai 50% din site-urile care vînd bilete de avion la care Comisia Europeană a identificat nereguli în special la nivelul preţurilor, al termenilor contractuali şi al condiţiilor impuse au corectat în ultimele luni deficienţele, se arată într-un raport al instituţiei. “Este inacceptabil că unu din trei consumatori care intenţionează să cumpere bilete de avion este furat, înşelat sau indus în eroare. Raportul arată că există probleme serioase, persistente la nivelul întregului sector aviatic. Intenţionez să colaborez cu statele membre pentru a finaliza investigaţia pînă în luna mai a anului 2009. Mesajul meu este clar, acţionaţi acum sau o vom face noi. Avem nevoie de dovezi credibile privind îmbunătăţirea situaţiei, pentru a clarifica practicile de vînzări şi marketing din sector pînă la 1 mai 2009”, a declarat comisarul european pentru Protecţia Consumatorilor, Meglena Kuneva.


INVESTIGAŢIE. În urma cercetării a 386 de site-uri ale marilor companii aeriene, ale operatorilor low-cost, dar şi alte pagini de internet pe care sînt vîndute bilete de avion, Comisia Europeană a constatat nereguli în 137 dintre acestea. Investigaţia s-a desfăşurat în perioada 24-28 septembrie 2007 în 15 state membre ale Uniunii Europene, respectiv Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Grecia, Lituania, Malta, Portugalia, Spania, Suedia, dar şi în Norvegia. În urma cercetărilor, comisarii au acordat proprietarilor site-urilor un termen de patru luni pentru eliminarea neregulilor.
   


×
Subiecte în articol: economic