x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turism - Invitatie in Tara Sfanta

Turism - Invitatie in Tara Sfanta

de Marina Constantinoiu    |    18 Ian 2007   •   00:00

Corespondenta din Ierusalim
Israelul este din ce in ce mai interesat de atragerea turistilor din Romania, dar si Polonia sau Rusia. "Romania este o piata perfecta pentru Israel", a marturisit ministrul israelian al Turismului, Yitzhak Herzog, in cadrul unei intalniri cu un grup de jurnalisti romani aflati intr-o vizita de documentare in Tara Sfanta. Cu ochii pe romani
Corespondenta din Ierusalim
Israelul este din ce in ce mai interesat de atragerea turistilor din Romania, dar si Polonia sau Rusia. "Romania este o piata perfecta pentru Israel", a marturisit ministrul israelian al Turismului, Yitzhak Herzog, in cadrul unei intalniri cu un grup de jurnalisti romani aflati intr-o vizita de documentare in Tara Sfanta.

Potrivit lui Herzog, in ultimele luni ale lui 2006 au avut loc mai multe intalniri cu reprezentanti ai agentiilor de turism, jurnalistilor si reprezentantilor Bisericii din Romania, cu scopul clar de a-i incuraja sa-si sporeasca oferta pentru Israel (turism, pelerinaje etc).

CATE-UN PIC DE LA FIECARE. Cei peste 20 de milioane de locuitori ai Romaniei reprezinta o tinta importanta pentru turismul din Israel, mai ales acum, ca s-au facut pasi pe calea relaxarii regimului vizelor. De altfel, chestiunea vizelor este inca un subiect de discutie, factorii decizionali din turism facand presiuni asupra politicului in vederea eliminarii vizelor de intrare in Israel pentru cetatenii romani. Deocamdata, s-a obtinut gratuitate pentru vizele acordate romanilor, iar cetatenii israelieni nu mai au nevoie de viza de intrare pe teritoriul tarii noastre. Desi Israelul nu are un regim de vize cu statele membre UE, Romania este inca in acest soi de "carantina", in special din cauza numarului mare (de ordinul zecilor de mii) de muncitori care in anii trecuti au patruns pe piata muncii din Israel (legal sau chiar ilegal). In ultimii ani, insa, numarul acestora s-a redus semnificativ, in special din cauza ratei somajului din aceasta tara, care se situeaza undeva spre 9%-10%.

VIZITA
Pentru impulsionarea turismului pe sensul Bucuresti - Tel Aviv, ministrul Herzog urmeaza sa efectueze o vizita oficiala in Romania in martie, ocazie cu care se vor relua cu siguranta discutiile si despre cursele low-cost cu destinatia Israel ale unor companii israeliene care doresc sa-si adauge pe lista obiectivelor Romania. Si pentru aceasta nu se afla neaparat in vizor Bucurestiul, ci alte zone importante de pe harta Romaniei, un punct de interes fiind aeroportul din Targu-Mures. Din cei 2,5 milioane de turisti care au vizitat anul trecut Israelul, in jur de 10.000 au fost romani.

×
Subiecte în articol: economic