x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turism - Vacante exotice de Revelion 2007

Turism - Vacante exotice de Revelion 2007

de Iohanna Onaca Purdea    |    20 Oct 2006   •   00:00
Turism - Vacante exotice de Revelion 2007

Agentiile de turism au pregatit excursii si pachete pentru sarbatorile de iarna la preturi asemanatoare cu cele de anul trecut. Tarifele sejururilor in strainatate sunt mai mici sau asemenatoare cu cele ale vacantelor pe Valea Prahovei.

Turistii isi pot alege destinatia unde vor petrece Craciunul sau Revelionul la cea de-a 16-a editie a Targului International de Turism (ITF), care are loc in perioada 19-22 octombrie la Romexpo. Tour-operatorii si hotelierii au scos la bataie oferte care mai de care mai tentante, oferind chiar si reduceri de pana la 15% pentru cei care opteaza din timp pentru o vacanta.

NOUTATI. Vedetele acestui sezon sunt destinatiile calde, locatiile exotice, la concurenta cu vacantele la schi, in statiunile alpine. "Organizam pentru prima data in Romania un zbor charter direct spre Salzburg - Innsbruck, pentru impatimitii de schi, iar iubitorii de soare vor putea calatori pe Insulele Canare Lanzarote - tot in premiera in Romania, Tenerife sau pe malul Marii Rosii, in Hurghada", a declarat Cristina Irimia, directorul de marketing al J’Info Tours. In Lanzarote, una dintre cele sapte insule vulcanice din Arhipelagul Canare, pretul sejurului incepe de la 682 de euro de persoana, incluzand biletul de avion, sase nopti de cazare cu mic dejun si transferuri. Preturile pentru un sejur la schi intr-o statiune din Austria incep de la 298 de euro de persoana, cu zbor si cazare la pensiune.

LA SOARE. Cei care isi doresc o vacanta intr-o destinatie insorita pot alege un Revelion in Tunisia, Cipru, Malta sau Egipt. "Turistii care rezerva un sejur in Tunisia cu 60 de zile inainte de data plecarii pot beneficia de o reducere de 15% din pret, iar cei care se inscriu cu 45 de zile inainte au o reducere de 10%", ne-a declarat Sorin Stanciu, director de vanzari la Tunisiana Travel. Un pachet de Revelion in Tunisia costa 515 euro, cu sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele si demipensiune, la care se adauga taxa de aeroport de 70 de euro si masa festiva - 35 de euro.

In Malta, pretul unui sejur de cinci zile porneste de la 234 de euro, cu bilete de avion si cazare in apartamente de doua stele si poate ajunge pana la 544 de euro de persoana pentru un sejur la cinci stele. "De Revelion avem trei curse charter cu plecare din Bucuresti si una cu plecare din Cluj", spune Mark Neville Farugia, directorul Malta Travel. Pretul unui sejur de Anul Nou in Cipru porneste de la 489 de euro, incluzand patru nopti de cazare cu mic dejun.

LA MUNTE. Tarifele pentru Anul Nou in stratiunile montane romanesti sunt, in unele cazuri, comparabile sau chiar mai mari decat cele din strainatate. Un sejur cu patru nopti de cazare la un hotel de trei stele din Poiana Brasov costa 457 de euro, iar la patru stele, cinci nopti cu mic dejun, doua cine bufet suedez, cina festiva de Revelion si carnival, costa 3.165 de lei noi (circa 900 de euro). La pensiuni tarifele sunt mai mici: la Balvanyos, patru zile de cazare cu pensiune completa la trei margarete costa 210 euro de persoana. Un sejur de Craciun, la un hotel sau la o pensiune, costa in medie intre 70 de euro si 150 de euro pentru trei-patru zile, in functie de numarul de mese oferite clientilor.

ATRACTIA EXCURSIILOR IN STRAINATATE
Tour-operatorii prezenti la ITF estimeaza ca numarul romanilor care vor alege un Revelion in strainatate va creste si in acest an, aceasta tendinta remarcandu-se de cateva sezoane. Turistii pot opta pentru o saptamana in Tenerife sau Thailanda, cu minimum 1.000 de euro, sau pentru Dubai, unde preturile pornesc de la circa 700-800 de euro. Cei care vor sa viziteze Tunisia de Revelion pot alege un circuit complet de sapte zile, la pretul de 642 de euro, cu vizitarea amfiteatrul roman de la El Jem (foto), muzeul Bardo din Tunis, Marea Moschee de la Kairouan sau locuintele trogloditice din Matmata.

×
Subiecte în articol: economic revelion cazare sejur