x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turismul de afaceri îşi va reveni în 2010

Turismul de afaceri îşi va reveni în 2010

16 Noi 2009   •   00:00

Piaţa călătoriilor de afaceri, aflată în scădere din cauza crizei, îşi va reveni anul următor, odată cu economia mondială, potrivit specialiştilor din industria de profil, consultaţi de AFP.

"Am atins un punct minim în 2009. Pentru 2010 ne aşteptăm la o recuperare a sectorului, odată cu reluarea creşterii economiei mondiale", a declarat directorul operaţiunilor din Europa ale companiei de călătorii de afaceri Egencia, Christopher Pingard.

Volumul afacerilor a scăzut cu 15-20% în mai 2008-mai 2009, însă se va stabiliza până la sfârşitul anului şi îşi va reveni în a doua jumătate din 2010 şi 2011, potrivit unui studiu al firmei americane de consultanţă Advito, controlată de grupul BCD Travel, al treilea mare operator la nivel mondial.

Potrivit sondajului anual al American Express privind călătoriile de afaceri ale companiilor europene, două treimi din cele 300 de companii consultate şi-au redus bugetul pentru cheltuieli în 2009, 23% nu au au operat modificări, iar 11% au majorat fondurile alocate.
Companiile s-au declarat mai optimiste în privinţa anului următor, însă rămân precaute. Astfel, 20% din participanţii la sondaj doresc să majoreze bugetele pentru călătorii de afaceri, 61% intenţionează să le menţină, iar 19% anticipează o scădere.

"Piaţa va creşte mai puternic în a doua jumătate din 2010. Marile corporaţii sunt primele care reiau investiţiile în călătorii", a declarat vicepreşedintele American Express Business travel, Régis Chambert.
În SUA, bugetul mediu al unei călătorii de afaceri ar urma să crească anul viitor cu 3,5%, la 3.413 dolari, potrivit sondajului American Express.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic