x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea a vândut doar 100 de locuinţe ANL din 22.000

Udrea a vândut doar 100 de locuinţe ANL din 22.000

24 Sep 2010   •   00:00

Vânzarea locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) către chiriaşi, lăudată la începutul anului de ministrul Dezvoltării şI Turismului, Elena Udrea, că va aduce sume importante la buget, nu are succes deoarece preţurile cerute sunt considerate prea mari.

Până acum s-au vândut doar 100 de locuinţe tinerilor, dintr-un total de 22.000, a declarat Udrea în data de 9 septembrie la Târgovişte, citată de Mediafax. De ce? Pentru că preţul fixat de Guvern, respectiv de 347 de euro fără TVA pe metrul pătrat este prea mare, i s-a plâns ieri un primar lui Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şI Internelor la  Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, desfăşurată la Bistriţa.
Dacă pentru Bucureşti acest preţ ar însemna un preţ de 431 euro pe metrul pătrat şI ar fi mult sub cei 800-1.000 de euro cu cât se vând apartamentele în Capitală, pentru provincie aceste preţuri nu pot fi suportate de tineri deoarece salariile sunt mult mai mici. În plus, băncile cu greu dau credite imobiliare acum.
Udrea s-a plâns anterior că peste 100.000 de tineri au trimis solicitări pentru chirie la ANL dar că nu are fonduri pentru a construi case noi, aşa că ar trebui vândute locuinţele deja construite şI închiriate.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat că va avea o discuţie cu preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, în legătură cu posibila scădere a preţului de vânzare a locuinţelor ANL.

×
Subiecte în articol: economic