x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea umflă numărul de turişti de pe litoral

Udrea umflă numărul de turişti de pe litoral

24 Sep 2010   •   00:00

Elena Udrea, Ministrul Turismului nu se încrede în datele reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) cu privire la numărul de turişti înregistraţi anul acesta pe litoral. Astfel, în timp ce preşedintele ANAT, Corina Martin, a declarat că numărul turiştilor ajunşi pe litoralul românesc anul acesta este cu 15% mai mic decât cel înregistrat anul trecut, ajungând la 1,8 milioane, Ministerul Turismului susţine că numărul turiştilor care au mers la noi la mare anul acesta este cu 5% mai mare decât cel din 2009.

"Referitor la statisticile legate de circulaţia turistică pe litoral în sezonul estival 2010, conform rapoartelor oficiale ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa, în perioada iulie-august 2010 s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Având în vedere faptul că evaziunea fiscală în turism este estimată în jurul valorii de 40% din volumul activităţii derulate în acest domeniu, orice estimări ale operatorilor din turism cu referire la circulaţia turistică sunt nerelevante", potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Ministerul precizează că pentru evidenţierea numărului exact de turişti care se cazează în unităţile de primire turistică din România, instituţia va implementa un soft care va colecta, în timp real, asemenea date.

Corina Martin, a declarat joi, pentru Mediafax, că aproximativ 1,8 milioane de turişti au ajuns în acest an pe litoral, cu 15% mai puţini decât în 2009, iar încasările turoperatorilor au scăzut cu mai mult de 25%.

×
Subiecte în articol: economic