x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea vrea să risipească banii mai repede

Udrea vrea să risipească banii mai repede

de Elena Stan    |    23 Mar 2011   •   11:53

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, vrea să poată cheltui banii mai uşor, fără aprobarea Guvernului. Astfel, aceasta a pregătit o Hotărâre de Guvern prin care vrea să modifice limitele valorice privind competenţele de aprobare a documentaţiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii noi, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 406/2009, potrivit informaţiilor postate pe site-ul MDRT.

 

Astfel, Guvernul va aproba indicatorii tehnico- economici dacă valoarea investiţiei este mai mare de 50 de milioane de lei, de la 25 de milioane de lei cât era până acum, iar ordonatorii principali de credite, pentru valori cuprinse între 4 milioane de lei si 50 de milioane lei, fata de 4- 25 milioane de lei. Ceilalţi ordonatori de credite, pentru valori până la 4 milioane lei, cu avizul prealabil al ordonatorului principal de credite. MDRT este ordonator principal de credite, administrînd banii pentru aproape toate investiţiile din turism.

 

"Având în vedere că în intervalul de timp dintre apariţia Hotărârii Guvernului nr. 406/2009 si până în prezent au avut loc, din nou, creşteri ale indicilor de preţ, conform datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică, precum şi faptul că, în conformitate cu prevedrile art. 42 alin. (3) din Legea nr. 500/2002, cu modificările si completările ulterioare, limitele valorice privind

competenţele de aprobare a documentaţiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii noi se pot modifica prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia indicilor de preţuri, propunem prin prezentul proiect de act normativ, ca limitele valorice privind competenţele de aprobare să fie modificate", potrivit Notei de Fundamentare postate pe site-ul instituţiei.

×