x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UE va investi 43 de miliarde de euro în industria de semiconductori

UE va investi 43 de miliarde de euro în industria de semiconductori

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2023   •   23:45
UE va investi 43 de miliarde de euro în industria de semiconductori
Sursa foto: Hepta

UE va investi 43 de miliarde de euro în industria de semiconductori pentru a ajunge din urmă SUA și Asia, a anunțat Thierry Breton, comisar european, citat de Reuters.

Comisia Europeană, statele UE şi parlamentarii europeni au negociat la Strasbourg detaliile finale ale legii privind cipurile (EU Chips Act). Legea acoperă tot lanțul de producție, de la cipuri vechi, până la cele de ultimă generație, cercetare și design. 

"Am ajuns la un acord referitor la Legea UE privind cipurile", a spus înaltul oficial european.

Legea are d rept scop dublarea ponderii blocului comunitar în producţia globală de cipuri la 20% până în 2030. UE va trebui să-şi majoreze de patru ori producţia de semiconductori.

Totodată, Statele Unite au introdus legea "CHIPS for America Act" pentru a concura cu China. Compania americană Intel beneficiază de subvenţii în Germania pentru noua unitate de producere a cipurilor.
"EU Chips Act va atrage investiţii acolo unde este cea mai mare nevoie, în capacităţi de producţie, competenţe, cercetare-dezvoltare (R&D). Sprijinul politic solid şi extins pentru aceste obiective arată că UE şi-a luat un angajament serios privind asigurarea viitoarei sale prosperităţi", a spus Hendrik Bourgeois, de la Intel.

Piața de semiconductori este dominată de Taiwan și China. 
 

×
Subiecte în articol: ue semiconductori