x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ultimul pachet BRD, scos la vanzare

Ultimul pachet BRD, scos la vanzare

04 Aug 2004   •   00:00

AVAS a scos la vanzare 7,3% din capitalul social al BRD — Groupe Societe Generale.

Tranzactia se va face in conformitate cu strategia de vanzare, prin negociere, pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, catre unul sau mai multi investitori, persoane juridice, romane sau straine.

Potentialii cumparatori vor putea depune documentele de participare si ofertele finale pana la data-limita de 3 septembrie. BRD este a doua banca din Romania din punct de vedere al activelor bancare si una din cele mai importante banci private. "Am fost consultati de cei de la AVAS cu privire mai ales la modalitatea optima pentru vanzarea acestui procent. Acum un an era vorba ca acest pachet de actiuni sa fie vandut pe bursa, dar s-a optat in cele din urma pentru o vanzare directa.

Totodata, a fost intocmit si un raport de evaluare comandat de catre AVAS in urma caruia s-a optat pentru aceasta metoda directa. Pretul pe care cumparatorul il va plati pentru acest pachet de 7,3% din actiunile BRD va fi apropiat de cel la care sunt tranzactionate actiunile la bursa", ne-a declarat Bogdan Baltazar, presedintele Consiliului de Administratie al BRD. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic