Numarul insuficient de locuri in cele aproape 300 de crese de stat, precum si criza din ce in ce mai acuta de personal calificat in aceste unitati, creeaza un teren propice pentru dezvoltarea sistemului privat. Cu toate acestea, piata creselor particulare este putin exploatata. Legislatia ambigua, dar si conditiile stricte de acreditare, legate de mobilier, spatiul necesar fiecarui copil si pregatirea personalului, reprezinta suficiente obstacole in calea celor care vor sa infiinteze o cresa privata. Ce ii motiveaza, totusi, pe temerarii care s-au incumetat sa deschida o afacere in domeniu?
Pentru parintii celor aproximativ 196.000 de micuti care s-au nascut numai anul trecut in Romania, criza economica a lasat urme mult mai adanci, masurile de austeritate atingand si zona indemnizatiilor pentru copii. Astfel, la inceputul anului 2011 , au intrat in vigoare modificarile la legea privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Efectele acestor modificari legislative incep sa fie resimtite acum, cand mamele, pentru a primi aceasta indemnizatie de 500 de lei lunar sunt impulsionate sa mearga mai devreme la serviciu si, prin urmare, sa gaseasca solutii pentru a-si lasa copiii in siguranta. Pe langa bunici sau bone, optiunea de a lasa copilul la cresa devine din ce in ce mai atractiva pentru tot mai multi parinti.
Atunci cand gasesc un loc liber.
Citeste doua povesti interesante despre crese in incomemagazine.ro
LOCURI DE MUNCA. Angajari masive la Microsoft
Locuri de munca: Zitec recruteaza 20 de specialisti IT pentru un partener american
Famiglia Goldman Sachs. Reteaua care influenteaza finantele mondiale
7 castele in care poti innopta regeste
Otrava de pe rafturile cu produse pentru copii
Taxele ascunse din pretul benzinei. Vezi cat ar trebui sa platim la pompa