x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanta "la coasa" in Tara Motilor

Vacanta "la coasa" in Tara Motilor

28 Iul 2004   •   00:00
Vacanta "la coasa" in Tara Motilor

Daca sunteti amatori de "vacante active", proprietarii de pensiuni din Muntii Apuseni va vor scoate la cosit, la stransul fanului sau la mulsul vacilor. Bonus: excursii prin munti cu jeep-ul.

FLORINA ZAINESCU

Tara Motilor. O lume pierduta in inima Apusenilor este locul in care va puteti petrece o vacanta de vis. Iar daca vreti sa descoperiti viata locala si traditiile pastrate de generatii, nu ratati Valea Ariesului si frumoasele sate Albac, Garda si Arieseni.

GAZDA. De cazat va puteti caza in pensiuni de familie sau in vile. Iar pentru aceia dintre dumneavoastra care vor sa simta gustul vietii de mot, pensiunile agroturistice sunt cea mai buna solutie. Aici veti fi gazduiti in gospodarii traditionale, purtand parfumul vremurilor de demult, dar asigurand tot confortul de care aveti nevoie. Iar daca sunteti amatori, gazdele dumneavoastra va vor pune la munca: sa mulgeti vaca, sa cositi fanul sau sa faceti capite, sa mergeti la padure la cules de ciuperci, fragi sau afine.

PRETURI. Pentru o astfel de vacanta rustica nu trebuie sa scoateti prea multi bani din buzunar. Pretul cazarii pentru o persoana, pe noapte, este de 200.000-400.000 de lei. Fara masa inclusa. Dar daca tot ajungeti in zona este pacat sa nu va delectati cu traditionalele mancaruri ardelenesti. Un mic dejun, de la care nu va lipsi dulceata de afine, costa intre 80.000-150.000 de lei de persoana. Pentru pranz veti mai scoate din buzunar cam 160.000 de lei si pentru cina, 130.000 de lei. Din meniu nu vor lipsi virsli, vestitii carnaciori traditionali ardelenesti. Daca doriti sa fiti stapanul unei cabane din creierul muntilor, pregatiti-va sa platiti, pentru un week-end, circa 1.500.000 lei.

REDUCERI. Cazarea nu va va costa cu mult mai mult daca va luati si pustii dupa dumneavoastra in vacanta. Aceasta deoarece mai toate pensiunile si vilele din Apuseni au tarife preferentiale pentru "mogaldete": 50% reducere, daca au sub 10-12 ani, iar pentru prichindeii sub 4 anisori nu va vor cere nici un ban pentru cazare. In plus, puteti sa mergeti cu pisica, catelul sau purcelul, daca aveti chef. Motii le vor oferi si lor un culcus caldut si curti mari in care sa se joace.

DISTRACTIE

Nu va fie teama ca va veti plictisi! De la pasnicele jocuri de cabana - rummy, carti - pana la focuri de tabara si petreceri cu muzicanti, orice activitate "distractiva sau recreativa" este permisa. Partide de pescuit in ape de munte, lectii de calarie, vanatoare, excursii cu barcile pe raul Aries sau alpinism va asteapta daca iubiti aventura. Puteti face excursii la Pesterile Biserica din Colt, Ursilor sau Focul Viu, la Ghetarul Scarisoara, Cetatile Ponorului sau Cascada Varciorog. Iar daca nu aveti chef sa urcati cu piciorul, puteti face trasee turistice cu jeep-ul. Contra sumei de 1.200.000-1.500.000 de lei pentru un grup de sapte persoane.
×
Subiecte în articol: economic