x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe ieftine

Vacanţe ieftine

de Elena Stan    |    08 Oct 2010   •   00:00

Agenţiile de turism oferă reduceri între 5% şi 30% la pachetele turistice pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, vândute în cadrul Târgului internaţional de turism "Winter Holiday", organizat zilele acestea la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Majoritatea agenţiilor prezente la târg promovează exclusiv destinaţii externe, acestea fiind mai ieftine şi mai tentante decât cele din staţiunile româneşti.

"Pentru anumite hoteluri din Antalya practicăm reduceri de 25% din preţul pachetului turistic, iar pentru Bulgaria, la anumite hoteluri avem discount 30%. Reducerile sunt valabile la pachetele vândute la târgul de turism", ne-a declarat Alin Burcea, patronul agenţiei de turism Paralela 45. Agenţiile vin cu tot felul de noutăţi pentru a-şi atrage clienţi. "Perioada târgului practicăm reduceri între 5% şi 15% pentru pachetele turistice de Revelion în străinătate. Promovăm ideea de "în unu", adică vizitarea a două destinaţii într-o singură vacanţă. Astfel, avem vacanţă în Dubai, cu vizitarea Ras al Chaimah, cu preţ de pornire de la 749 de euro de persoană, plus taxele de aeroport, care sunt în jur de 220 de euro. Tariful include transport, cazare 7 nopţi, mic dejun, transferuri şi asistenţă turistică", ne-a declarat Mirea Vladu, general manager al Prestige Tours.

Ofertele de Revelion pentru staţiunile autohtone au preţuri cuprinse între câteva sute de lei şi câteva mii de lei pentru 3-5 nopţi de cazare, în funcţie de gradul de confort al hotelului şi de staţiunea în care este amplasat.
Astfel, cinci nopţi în perioada Revelionului la un hotel de două stele în Maramureş costă între 850 lei şi 1.100 lei de persoană, iar la un hotel de trei stele, preţul unui pachet de trei nopţi depăşeşte 1.500 de lei. Trei nopţi de cazare pentru o persoană, în perioada 30 decembrie 2010-2 ianuarie 2011 costă circa 600 de lei la un hotel de trei stele în staţiunea Călimăneşti-Căciulata şi între 800 şi 900 de lei la Olăneşti. Un pachet similar are preţuri cuprinse între 700 şi 900 de lei la Băile Govora sau Herculane.

La un hotel de trei stele din Covasna, un loc într-o cameră pentru patru nopţi de Revelion costă între 2.000 şi 2.500 de lei la un hotel de trei stele, iar la Băile Tuşnad, un astfel de pachet depăşeşte 1.300 de lei. Preţuri cuprinse între 800 şi 1.000 de lei de persoană pentru trei nopţi în perioada Revelionului sunt practicate şi de hotelurile de trei stele din staţiunile Sovata, Vatra Dornei sau Băile Felix.


Udrea, Revelion în ţară
Elena Udrea, ministrul Turismului, a spus că pe măsură ce se va investi în pârtiile de schi şi staţiunile montane, ofertele din perioada Sărbătorilor de iarnă vor începe să se ieftinească. "Investiţiile pe care le facem în zonele montane din România vor da roade. Mi-aş dori ca turismul montan să însemne mai mult decât Valea Prahovei şi Poiana Braşov. Sperăm că o dată ce va creşte numărul staţiunilor de iarnă, preţurile vor scădea", a spus Udrea, prezentă la deschiderea Târgului de turism "Winter Holiday". Ea a adăugat că există mai multe proiecte de investiţii în infrastructura de iarnă şi în pârtii de schi, care vor face România atractivă din acest punct de vedere. Udrea a spus că ar putea petrece Sărbătorile de iarnă în Bucovina, după ce a primit o ofertă de la Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. "Sperăm ca vizitatorii acestui târg să găsească oferte extraordinare pentru turismul intern. Ne bazăm pe faptul că toate produsele turistice conţinute în brand se vor regăsi în vacanţele pe care le puteţi cumpăra de la acest târg", a declarat Udrea.

×
Subiecte în articol: economic