x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe pe banii băncilor

Vacanţe pe banii băncilor

de Daniela Ivan    |    03 Iul 2007   •   00:00
Vacanţe pe banii băncilor

Nu aveţi bani şi vreţi să plecaţi in concediu? Nimic mai simplu. Aproape toate băncile oferă bani pentru vacanţă. Mai mult, creditul poate fi contractat direct de la agenţiile de turism.

Credite - sezonul imprumuturilor pentru concedii

Nu aveţi bani şi vreţi să plecaţi in concediu? Nimic mai simplu. Aproape toate băncile oferă bani pentru vacanţă. Mai mult, creditul poate fi contractat direct de la agenţiile de turism.

Dacă banii destinaţi vacanţei se dovedesc insuficienţi, aveţi la indemănă varianta unui credit pentru a merge in vacanţa visată. Există două alternative: fie să apelaţi la o agenţie de turism care are incheiat un parteneriat cu o bancă şi să luaţi un credit de vacanţă, fie să contractaţi un credit de nevoi personale nenominalizat, care poate fi folosit pentru orice. Ambele variante au avantaje şi dezavantaje. In timp ce creditul pentru nevoi personale beneficiază de o dobăndă mai mică şi de o independenţă mai mare in cheltuirea banilor, cel de călătorie poate fi foarte rentabil dacă este rambursat intr-o perioadă mai scurtă. Clientul este scutit de drumul de la bancă la agenţie, este suficient să meargă la agenţie şi să ia de acolo şi creditul şi biletele de călătorie. Un alt avantaj este că, pentru imprumuturile de vacanţă, băncile acordă in general asigurări de viaţă şi de călătorie gratuite.

CREDITUL PENTRU ORICE. Toate băncile acordă credite pentru nevoi personale nenominalizate in lei, euro sau dolari. Raiffeisen are creditul Flexicredit, care acordă intre 3.000 şi 10.000 de euro sau echivalentul in lei pe o perioadă cuprinsă intre şase luni şi zece ani. Banii se iau in 24 de ore, nu e nevoie de giranţi sau avans. Pentru imprumuturile in euro, dobănda este de 9,5%, la care se adaugă comision de administrare de 0,45%, precum şi comision de procesare de 2,5%.

Şi UniCredit Ţiriac Bank are creditul pentru orice. Solicitantul poate imprumuta, fără ipotecă, o sumă de maximum 100.000 de euro, iar cea minimă de 1.000 de euro sau echivalentul in lei sau dolari, pe o perioadă de maximum cinci ani. Dobănda anuală efectivă este de 9,52%, calculată pentru un credit de 5.000 de euro pentru cinci ani.

IMPRUMUTUL DIRECT. BRD Société Générale şi Banca Comercială Romănă sunt două exemple de bănci care oferă imprumuturi explicite pentru vacanţă. BCR işi intămpină clienţii cu produsul Turist BCR, destinat persoanelor fizice cu vărste cuprinse intre 18 şi 65 de ani. Clientul poate alege intre Creditul Voiaj Extra BCR, care se acordă in lei, numai pe termen mediu, cu dobăndă revizuită semestrial, şi Voiaj Super BCR, in euro sau dolari, cu dobăndă variabilă. Cei care aleg pachetul "Turist BCR" beneficiază de o dobăndă de activă redusă cu 3% faţă de oferta standard la creditul Voiaj Extra BCR, respectiv cu 4% mai mică pentru creditul Voiaj Super BCR. Dobănda finală plătită de client la creditul Voiaj Extra/Super BCR este de 9,5% la creditele in lei, respectiv 10,5% la creditele in euro şi 10,75% la creditele in dolari. Banca oferă gratuit asigurarea de viaţă şi de călătorie precum şi un card de debit, emis gratuit de bancă, ce poate fi BCR Maestro, BCR Visa Clasic, BCR Visa Electron sau BCR Visa Electron Euro. Şi BRD Société Générale oferă impreună cu agenţia de turism Paralela 45 produsul denumit Creditul 45. Solicitantul poate obţine o sumă de bani care variază intre 2.000 şi 20.000 de lei, pentru o perioadă de maximum trei ani, la o dobăndă de 13% pe an. Avantajul este că imprumutul se obţine direct de la sediile Paralela 45, fără giranţi şi fără carte de muncă.Â

Căt plătim?

Un circuit de opt zile in Insula Creta, la un hotel de două stele costă 529 de euro/persoană in luna august. Pentru două persoane, acest concediu costă 3.385,6 lei. Dacă nu aveţi aceşti bani şi luaţi un imprumut pentru toată această sumă, veţi plăti o rată lunară de 122,55 lei timp de trei ani sau 181,09 lei timp de doi ani, potrivit simulării existente pe site-ul BRD. Cine doreşte să achite creditul intr-un singur an, pentru ca şi anul viitor să mai poată apela la o asemenea formulă de finanţare a vacanţei, va plăti 396,78 lei pe lună. Există insă şi destinaţii mai ieftine, chiar şi in Grecia. In Corfu sau Halkidichi, costurile se pot reduce la jumătate.

×
Subiecte în articol: economic creditul