x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacante - Peste 22% din turisti sint straini

Vacante - Peste 22% din turisti sint straini

de Elena Stan    |    02 Aug 2008   •   00:00

Sosirile de turisti in structurile de cazare au crescut cu 3,2% in primul semestru, ajungind la 3,08 milioane de turisti, comparativ cu perioada similara de anul precedent, iar numarul de innoptari s-a majorat cu 0,3%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).



Sosirile de turişti în structurile de cazare au crescut cu 3,2% în primul semestru, ajungînd la 3,08 milioane de turişti, comparativ cu perioada similară de anul precedent, iar numărul de înnoptări s-a majorat cu 0,3%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Cea mai mare parte a turiştilor înregistraţi de structurile de primire turistică au fost români şi numai 22,6% străini. În topul preferinţelor turiştilor cu privire la tipul unităţii de cazare, locul întîi a fost ocupat de hoteluri, urmînd pensiunile. Sosirile vizitatorilor străini în România înregistrate la punctele de frontieră s-au ridicat în primul semestru la 3,95 milioane, în creştere cu 31,5% faţă de perioada similară din 2007. Majoritatea vizitatorilor străini provine din Ungaria – 35,6%, Bulgaria – 21,8%, Germania – 9,2% şi Italia – 7,9%.

VACANŢE.
Plecările vizitatorilor români în străinătate înregistrate la punctele de frontieră s-au ridicat la 5,71 milioane. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, reprezentînd 78,6% din total. Comparativ cu iunie 2007, anul acesta au existat creşteri mai mari la transportul aerian, cu 21,1%. În ceea ce priveşte distribuţia sosirilor în structurile de primire cu funcţiuni de cazare, pe zone turistice, primul loc în top a fost ocupat în primele şase luni, la fel ca şi în semestrul întîi din 2007, de Bucureşti şi de reşedinţele de judeţ, exclusiv Tulcea, ponderea fiind de 52,5%.

×
Subiecte în articol: economic