x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Valoarea de piaţă a companiilor româneşti a depăşit 200 miliarde de euro

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti a depăşit 200 miliarde de euro

24 Mai 2019   •   21:39
Valoarea de piaţă a companiilor româneşti a depăşit 200 miliarde de euro

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti a depăşit la finalul primelor patru luni ale anului în curs 20,1 miliarde euro, comparativ cu 18,1 miliarde euro la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă un avans de 11%, potrivit raportului lunar (aprilie) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Agerpres.

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piaţa reglementata a BVB a depăşit 35,5 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare din aprilie 2019, comparativ cu 30,6 miliarde euro la final de 2018, în creştere cu 16%. Piaţa de capital din România a crescut cu 14,5% în primele patru luni ale acestui an, luând în calcul şi dividendele raportate de companiile din indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 societăţi, cu excepţia SIF-urilor.

BVB a încheiat primele patru luni cu toţi indicii pe plus, într-un context intern şi internaţional marcat de incertitudini şi de lipsa unei direcţii clare de evoluţie a pieţelor. Indicele BET a înregistrat un avans de 14,3% de la începutul anului şi a ajuns la finalul lunii aprilie la un nivel de peste 8.440 de puncte, depăşind astfel nivelul înregistrat pe 18 decembrie 2018, înainte de a anunţul privind OUG 114. O creştere de 14,5% a avut şi BET-TR, indicele care include şi dividendele oferite de companiile din BET. Cel mai mare avans de peste 18% a fost înregistrat de indicele BET-NG, care include companii din domeniul energiei şi utilităţilor, în timp ce indicele care a avut cel mai mic ritm de creştere a fost BET-FI, cu aproape 5 procente peste nivelul din perioada ianuarie - aprilie a anului trecut.

×
Subiecte în articol: investiţie