x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Valoarea Petromservice, confirmată de consultanţi

Valoarea Petromservice, confirmată de consultanţi

27 Feb 2008   •   00:00

Valoarea de 328,5 milioane de euro pentru achiziţia Petromservice de către Petrom a fost confirmată de către companiile de consultanţă şi audit Ernst&Young şi KPMG



Valoarea de 328,5 milioane de euro pentru achiziţia Petromservice de către Petrom a fost confirmată de către companiile de consultanţă şi audit Ernst&Young şi KPMG, au afirmat reprezentanţii Petrom.
“În condiţiile în care am avut semnale că această tranzacţie ar putea să ridice semne de întrebare pe piaţa românească, am cerut şi o părere a unor fime redutabile de pe piaţa internaţională care să ne confirme preţul. Este un fel de confirmare a valorii de piaţă a acestei achiziţii. Avem confirmarea Ernst&Young şi a KPMG că preţul este considerat ca fiind bazat pe valoarea de piaţă a acestei afaceri. Este o afacere foarte bună pentru noi”, a declarat Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom.
Petrom a preluat în toamna anului trecut divizia de mentenanţă, reparaţii sonde, foraj şi transporturi a Petromservice pentru 328,5 milioane de euro.


CONTESTARE. În data de 27 noiembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a aprobat rectificarea bugetului pentru anul trecut, prin suplimentarea fondurilor pentru investiţii cu 114 milioane de lei (circa 31,5 milioane euro), la 3,865 miliarde lei (1,07 miliarde euro), şi redistribuirea către sectorul de explorare şi producţie a unei sume prevăzute iniţial pentru alte domenii de activitate.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a cerut în instanţă constatarea nulităţii parţiale a hotărârii AGEA şi anularea “proiectului Pearl”. AVAS susţine că Petrom a oferit prea mult pentru Petromservice. Primul termen de judecată este 6 martie. AVAS deţine 20,6% din capitalul Petrom.

×
Subiecte în articol: economic