x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești bune pentru români. Noi beneficiari ai voucherelor sociale. Când vor fi virați banii pe carduri

Vești bune pentru români. Noi beneficiari ai voucherelor sociale. Când vor fi virați banii pe carduri

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   14:45
Vești bune pentru români. Noi beneficiari ai voucherelor sociale. Când vor fi virați banii pe carduri
Sursa foto: mfe.gov.ro

Mai mulți români vor beneficia de vouchere sociale, potrivit ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Acesta, a anunţat, dumincă, la Alba Iulia, că trebuieo actualizare a bazei de date a persoanelor care beneficiază de vouchere sociale, întrucât a crescut la 2.000 de lei venitul pe care trebuie să-l aibă o persoană eligibilă, de la 1.700 de lei, cât era în 2023.

Acesta a anunțat și când vor intra banii pe card.

"În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. De ce?

Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Adrian Câciu spune că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie. "Până la finalul anului, 6 tranşe, de câte 250 de lei".

Acesta a precizat că sunt în jur de 2,5 milioane de cetăţeni care vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente şi mese calde, potrivit digi24.ro.

×