x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vin vietnamezii. Ei caută oportunităţi de export

Vin vietnamezii. Ei caută oportunităţi de export

03 Oct 2019   •   18:30
Vin vietnamezii. Ei caută oportunităţi de export
Sursa foto: IvanMikhaylov/Getty Images/iStockphoto

Agenţia de Promovare a Comerţului din Vietnam (Vietrade) va organiza, începând cu data de 3 octombrie, un turneu în care 20 de companii din această ţară vor explora noi oportunităţi de export în Bulgaria şi România, informează agenţia VNA.

Companiile activează în domenii diverse incluzând industria alimentară (peşte şi fructe de mare, cafea, ceaiuri, fructe confiate), agricultură, mase plastice, echipamente mecanice, echipamente de manipulare şi ridicare, mobilier şi decoraţiuni, energie regenerabilă, domeniul bancar şi resurse umane. 

Relaţiile comerciale dintre Vietnam şi România au înregistrat rezultate pozitive în ultimii ani. Schimburile comerciale bilaterale au crescut în 2018 cu 6%, până la 218,3 milioane dolari. Exporturile vietnameze în ţara noastră au urcat cu 23%, până la 150 milioane de dolari. De asemenea, în primele trei luni ale acestui an, schimburile comerciale bilaterale au avansat cu 37% până la 67 milioane de dolari, graţie în principal unei creşteri de 60% a exporturilor vietnameze.

×