x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vosganian: Preţurile carburanţilor Petrom sunt o "sfidare"

Vosganian: Preţurile carburanţilor Petrom sunt o "sfidare"

22 Mai 2008   •   00:00
Vosganian: Preţurile carburanţilor Petrom sunt o "sfidare"

Preţurile ridicate ale carburanţilor comercializaţi de Petrom reprezintă o "sfidare", iar tarifele companiei sunt mai mari decît cele practicate de state care nu dispun de rezerve de hidrocarburi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.Preţurile ridicate ale carburanţilor comercializaţi de Petrom reprezintă o "sfidare", iar tarifele companiei sunt mai mari decît cele practicate de state care nu dispun de rezerve de hidrocarburi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"În România benzina se vinde la preţuri mai mari decît în ţări care nu au rezerve (de hidrocarburi - n.r.)", a spus Vosganian, referindu-se la Petrom.

Este pentru a treia oară în ultimele două săptămîni cînd Vosganian critică Petrom pentru preţurile pe care le practică pentru benzină şi motorină.

"Mie mi se pare o sfidare, şi este un termen care nu este destul de tare pentru ceea ce se petrece", a spus Vosganian.

El a adăugat că, totuşi, dialoghează cu Petrom, deşi nu a primit un răspuns oficial din partea companiei deţinută de grupul austriac OMV la întrebările sale legate de justeţea preţurilor carburanţilor.

"Nu au dat un răspuns oficial (...). Suntem în dialog cu aceste companii, sperăm să ajungem la o înţelegere", a adăugat ministrul.

Vosganian a mai afirmat că încă nu înţelege cum a putut fi semnat contractul de privatizare a Petrom, prin care grupului OMV i s-au dat în administrare toate rezervele de petrol ale României. Petrom a fost privatizată în anul 2004.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: economic petrom vosganian