x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Warren Buffett, pe minus

Warren Buffett, pe minus

10 Mai 2009   •   00:00

Berkshire Hathaway, compania de investiţii financiare a omului de afaceri american Warren Buffett, a raportat pentru primul trimestru o pierdere netă de 1,5 miliarde dolari, prima din ultimii opt ani.

Această pierdere a fost generată, printre altele, de o investiţie neprofitabilă în grupul petrolier ConocoPhillips.

Rezultalele din primul trimestru reflectă reduceri de două miliarde dolari ale valorii unor active. Din total, reduceri de 1,9 miliarde dolari au legătură cu active ale ConocoPhillips, grup în care Buffett a investit peste [apte miliarde dolari. În februarie, omul de afaceri a admis că investiţia a fost gre[ită sincronizată, deoarece, ulterior, preţul petrolului a cobor~t de la maximul record de 147 dolari pe baril, atins în luna iulie 2008.
Pierderile din primele trei luni ale anului au fost temperate de performanţa afacerilor din sectorul asigurărilor.

Buffett a spus că cele aproape 80 de afaceri ale Berkshire Hathaway, inclusiv cele din domeniul materialelor de construcţii, au fost afectate de recesiunea globală, care a determinat populaţia să cheltuiască mai puţin.
Compania a înregistrat ultima dată pierderi trimestriale în perioada iulie-septembrie 2001, din cauza asigurărilor pe care le-a plătit cu ocazia atentatelor teroriste de pe 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: economic