x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Wizz Air a transportat pasageri mai mulţi din şi spre România

Wizz Air a transportat pasageri mai mulţi din şi spre România

07 Iul 2010   •   00:00

Compania low-cost Wizz Air a transportat în primele şase luni 917.000 de pasageri pe rutele din şi spre România, cu 31,4% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii numărului de aeronave şi lansării de zboruri noi.



"Continuăm să creştem la nivel de două cifre în 2010 (...). Am alocat două noi aeronave Airbus A320 bazelor din Bucureşti şi Cluj-Napoca, am lansat rute noi şi am crescut frecvenţele pe rutele existente", a declarat, miercuri agenţiei MEDIAFAX, Natasa Kazmer, director corporate communications & public affairs al Wizz Air.

În primul semestru, aeronavele companiei au avut un grad mediu de ocupare, de 84%. Pentru intervalul iulie-august, operatorul aerian estimează o creştere de patru puncte procentuale a gradului de ocupare, 88%. Compania a lansat în primele şase luni zboruri din Bucureşti şi Cluj-Napoca spre Pisa, Cuneo-Torino, Zaragoza şi Düsseldorf, iar din Timişoara curse spre Forli Bologna.

Operatorul aerian a mai introdus zboruri din Cluj-Napoca spre Alicante şi Palma de Mallorca şi a crescut frecvenţa de zbor pe mai multe destinaţii.

Pentru perioada de iarnă, compania nu are în plan lansarea de curse noi, însă măsura ar putea fi luată în calcul în funcţie de situaţia de de piaţă. În ceea ce priveşte frecvenţa de zbor, potrivit conducerii companiei, vor exista ajustări pe fondul scăderii cererii în perioada menţionată.

"Totul se va reduce la situaţia pieţei. Nu avem în plan lansarea de noi rute în această iarnă, dar, dacă se va schimba cadrul competiţional, vom fi pregătiţi să acţionăm (...). Cererea din iarnă este semnificativ mai slabă, exceptând sezonul vacanţei, în consecinţă, frecvenţele vor fi ajustate corespunzător", a afirmat Kazmer.

Pentru acest an, Wizz Air estimează circa două milioane de pasageri pe rutele din şi spre România, în creştere cu 21%, şi un grad de ocupare de 85%, similar celui din 2009.

Pe piaţa aeriană low-cost din România mai sunt prezente, pe lângă Wizz Air, companiile Blue Air, easyJet, Germanwings şi Ryanair.

×
Subiecte în articol: economic