x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ziua îndrăgostiţilor, serbată pe pârtie

Ziua îndrăgostiţilor, serbată pe pârtie

de Elena Stan    |    02 Feb 2012   •   13:25

Agentiile de turism au pregatit si anul acesta surprize pentru tinerii indragostiti care vor sa petreaca Ziua indragostitilor intr un cadru romantic.

Avand in vedere ca anul acesta Ziua indragostitilor este intr-o zi de marti, agentiile au pregatit surprize indragostitilor pentru sfarsitul de saptamana de dinaintea zilei de 14 februarie. "Datorita zapezii din statiunile montane estimam ca numarul tinerilor indragostiti care isi vor petrece ziua la munte este de cateva mii, daca nu chiar mai mult. In fiecare weekend in statiunile montane sunt peste 20.000 de turisti. Presupun ca indragostitii vor profita de zapada si de ziua speciala pentru a merge intr-o minivacanta inainte de 14 februarie', ne-a explicat Traian Badulescu, consultatnt turistic.

Turistii care vor solutii mai economice de Valentine's Day pot alege minivacante la hotelurile din orasele unde locuiesc. Pentru doua zile renunta la apartament in favoarea unei camere la hotel. Aici personalul ii rasfata cu masaje relaxante, cine romantice cu sushi, dulciuri (in special ciocolata) si cu o baie in jacuzzi combinata cu delicioasele cocktailuri.

"Pentru Valentine's Day recomand city break-urile in orasele europene. Turistii trebuie sa se grabeasca deoarece preturile cresc pe masura ce ne apropiem de aceasta zi. De exemplu, in momentul de fata, vor plati de la 448 Euro/pers. pentru transport cu avionul si trei nopti cazare cu mic dejun la hotel de patru stele in Paris.

Potrivite sunt si destintiile de munte din Romania, unde exista zapada, iar pensiunile si hotelurile deja se pregatesc. Personalul decoreaza camerele cu flori, cosuri cu fructe, petale de trandafiri si ofera tinerilor indragostiti cine romantice, acces gratuit la jacuzzi, spa. Meniurile culinare includ fructe de mare, cocktailuri, dulciuri in culori si forme speciale. Exista, de asemenea, si pachete de Valentine's Day pentru turistii cu spirit de aventura: in Maramures turistii se plimba cu caravane trase de cai, se organizeaza expeditii, cazarea se poate face in cabane', ne-a declarat Ciprian Enea, consultant turistic.

"Din experienta anilor trecuti stim ca turistii se decid pe ultima suta de metri sa cumpere vacantele de Ziua Indragostitilor. Prin urmare, in 2012 avem Predealul ca destinatie speciala pentru indragostiti si mizam si in acest an pe cresterea substantiala a cererilor si implicit a vanzarilor in saptamana premergatoare evenimentului. Un minisejur in parioada 10-12 februarie costa de la 385 Lei/pachet/pers., 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Orizont de patru stele, acces la SPA (piscina, zona dedicata pentru jacuzzi si relaxare, sala de fitness, camera de gheata, 3 tipuri de sauna – uscata, cu infrarosu si umeda cu aromoterapie), cina romantica', a spus Marius Meruta, coordonator PR al agentiei Transilvania Travel.

Oferte pentru toate buzunarele
"Pentru Valentine's Day, turistii pot alege Barcelona, Roma sau Praga cu tarife de la 280 Euro/pers. pentru transport cu avionul si 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. In tara, la o pensiune din Bran, tarifele pornesc de la 210 Lei/pers. pentru 2 nopti cazare cu mic dejun si o cina romantica. Acestea sunt cele mai solicitate destinatii pentru care avem cereri zilnice in aceasta perioada', ne-a declarat Marius Berca, director marketing Christian Tour.

"Recomandarea agentiei pentru Valentine's Day este Cipru, statiunea Limassol, unde Hotelul Amathus Beach de cinci stele ofera 3 nopti cazare cu demipensiune, o baie romantica la Amathus Spa & Wellness, cina romantica pe 14 februarie, un pahar de sampanie dupa cina, cadou surpriza oferit doamnelor, asistenta turistica locala.
Pentru biletul de avion veti plati de la 150 Euro/pers. Avem cereri pentru acest hotel si inca mai exista locuri pentru cei care vor sa se inscrie', a spus Mircea Vladu, director al agentiei Prestige Tours.

"City break-ul in Venetia de Ziua Indragostitilor costa de la 177 Euro/pers., 3 nopti cazare cu mic dejun in perioada 13-16 februarie. Pentru biletul de avion, turistii vor plati de la 180 Euro/pers. Peste 20 de persoane au cumparat pachete turistice pentru aceasta ocazie, iar cele mai solicitate destinatii au fost Venetia, Paris, dar si cele interne: Predeal, Poiana Brasov. Numarul cererilor a crescut cu 15% in ultima saptamana', ne-a explicat Marius Carlan, director general Europa Travel.

×