x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Expoziţie de fotografie: “Vocile din Cimitirul Vesel”

Expoziţie de fotografie: “Vocile din Cimitirul Vesel”

de Luminita Ciobanu    |    30 Mai 2012   •   14:33
Expoziţie de fotografie: “Vocile din Cimitirul Vesel”

Muzeul de Arta din Cluj Napoca gazduieste intre 2 si 10 iunie, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania 2012, expozitia de fotografie “Vocile din Cimitirul Vesel', autori Alisa Tarciniu, Andreea Aron si Iulian Ignat.

In august 2010, irlandezul Peter Hurley, stabilit in Bucuresti, a organizat la Sapanta un eveniment de exceptie: Festivalul “Drumul Lung spre Cimitirul Vesel' unde a fost prezentata compozitia lui Shaun Davey, avand drept punct de plecare epitafurile de pe crucile albastre din cimititirul din Sapanta. Concertul a avut loc si la Catedrala Evanghelica din Sibiu, la Catedrala Saint Patrick din Dublin si la Ateneul Roman din Bucuresti.
Cele 80 de fotografii din expozitie, color si alb- negru, au fost realizate la Sapanta si la Dublin. Fie ca au fost facute pe dealurile inverzite din jurul Sapantei, in toiul noptii, in trenul spre Sighetul Marmatiei, la catedrala Saint Patrick, in Cimitirul Vesel, pe scena sau pe strazile frumosul sat maramuresean, ele surprind desfasurarea unui eveniment cultural amplu, viu si plin de neprevazut.
O parte din imagini au fost realizate de Alisa Tarciniu in cadrul Atelierului de Croit Imagini, proiect - experiment desfasurat in cadrul Festivalului Intercultural de Traditie Maramureseana “Drumul Lung Spre cimitirul Vesel'. Atelierul de Croit Imagini are la baza un concept original, prin care fotografa isi exprima vizual bucuria de a lucra cu cei mici.

×